De industrie 'vergroenen'

Bij PSA geloven we sterk in het belang van de zorg voor ons milieu. Wij stimuleren onze medewerkers dagdagelijks om milieuvriendelijk te denken, door te recycleren en het minimalizeren van papiergebruik. Daarnaast organiseren we allerlei groene initiatieven doorheen het jaar, zoals terminal clean-up days en verschillende mobiliteitsdagen.

Als firma dragen we ons steentje bij door het gebruik van elektrische kaaiwagens en hybride straddle carriers op onze terminals, evenals door de implementatie van energiezuinige LED-verlichting systemen en energy-recovering kadekraan technologie waarbij 30% van de verbruikte energie teruggewonnen wordt.

Met deze initiatieven proberen we onze ecologische voetafdruk stevig te verkleinen. En wij zullen blijven zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om milieuvriendelijk te opereren, om de insdustrie te 'vergroenen' en om actief mee te werken aan het welzijn van onze planeet. 

Gerelateerd Nieuws

25 maart 2018 | Op 25 maart 2018 gingen een aantal collega’s van PSA Antwerp en Zeebrugge aan de slag op het strand van Zeebrugge tijdens de Eneco Clean Beach Cup; het Belgische luik van een wereldwijde strandschoonmaak. Onze collega’s zetten hun beste beentje voor tijdens de opruimactie bij Icarus Surfclub aan de Zeedijk van Zeebrugge. Samen verzamelden zij maar liefst 56 kilo afval!

22 maart 2018 | Elk jaar lanceert PSA de 'Go Green' actie, een globaal PSA initiatief gericht op de bewustmaking van de milieu problematiek. PSA Antwerp, PSA Zeebrugge, MPET en ATS zamelden dit jaar 4.650€ in om te doneren aan SeaLife. Met dit bedrag kon SeaLife een zeehondenpupje redden, laten herstellen en opnieuw vrijlaten in de Noordzee.

18 maart 2018 | Wanneer regen, hagel en sneeuw eenieders dag vergallen, springt onze Manager Environment Ronny Deroef een gat in de lucht. We investeerden onlangs namelijk in een grootschalige installatie die zoveel mogelijk van dat vloeibare hemelsgeschenk opvangt. Met het gratis hemelwater krijgt de huizenhoge machinerie een milieuvriendelijke reinigingsbeurt en dat spaart 3 miljoen liter drinkwater uit. Meteen een flinke teug inspiratie voor Wereldwaterdag van 22 maart.

31 oktober 2017 |  PSA Antwerp, MPET en ATS gaan samenwerken aan de constructie van drie grote ondergrondse opslagtanks, die zullen worden gebruikt voor de opvang en opslag van regenwater om terminaltuigen te reinigen. We verwachten zo jaarlijks tot 3 miljoen liter drinkbaar water te besparen.

Ieder jaar lanceert PSA de 'Go Green Fortnight', een globaal PSA initiatief gericht op de bewustmaking van de milieu problematiek. Gedurende twee weken worden alle PSA entiteiten en collega's wereldwijd aangemoedigd om bij te dragen aan de creatie van milieuvriendelijke werkomgevingen.Ook in Antwerpen kwamen vele collega's samen om stil te staan bij het milieu.

De grootste terminaluitbaters in de haven van Antwerpen slaan de handen in elkaar om de GO GREEN campagne te steunen; een campagne van Global Ports Group waarin wereldwijd de grootste spelers in de havenindustrie vertegenwoordigd zijn.
 
PSA Antwerp / MPET en DP World zullen gezamenlijk een campagne opstarten die draait rond ECO-driving. Daarnaast plantten de terminal uitbaters gezamenlijk een boom; een symbolische start van de 'Plant een boom'-actie. Met dit initiatief zal PSA Antwerp / MPET een boompje aanbieden aan alle medewerkers om thuis te planten. 

Omdat we bij PSA sterk geloven in het belang van de zorg voor ons milieu, hebben we een initiatief gelanceerd om onze medewerkers te sensibilizeren en onze dagelijkse omgeving te vergroenen. Alle PSA Antwerp & MPET medewerkers werden een gratis buxus boompje aangeboden om thuis te planten.

Op die manier trachten we een symbolisch 'PSA/MPET bos' te creëren als versterking van onze gezamenlijke inspanning om te bouwen aan een duurzame, groene toekomst.

In 2014 heeft PSA Antwerp stevig geinvesteerd in de vergroening van haar machinepark door 11 elektrische kaaiwagens en 2 hybride straddle carriers aan te kopen.

Met deze elektrische wagens kan PSA Antwerp de impact op het milieu flink verlagen, met 29,53 ton CO² per jaar. Ook de hybride straddle carriers stoten 40% minder CO² uit.