PSA | MPET | ATS steunt projecten van collega’s die zich inzetten voor het goede doel

CSR

5 februari 2024 - Onze familie bestaat uit 3.900 medewerkers. Stuk voor stuk straffe experten, die zich elke dag inzetten om duizenden containers of stukgoed vlot op weg te krijgen naar hun eindbestemming. Maar er zijn ook heel wat medewerkers die zich daarnaast, in hun privéleven, actief inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. En dat willen we als firma niet zomaar laten passeren.

Er voor elkaar en de gemeenschap zijn, is één van de waarden die wij binnen onze PSA | MPET | ATS familie belangrijk vinden. Daarom besteden we ieder jaar een deel van ons Corporate Social Responsibility budget aan verschillende goede doelen. 

Elke PSA, MPET en ATS medewerker krijgt de kans om een maatschappelijk doel, project of organisatie, waarin hij of zij betrokken is, te nomineren voor financiële steun. Dit jaar werden uit alle inzendingen acht organisaties weerhouden waarbij onze medewerkers actief betrokken zijn en die voldeden aan de voorwaarden (lokale verankering, duidelijke sociale doelstelling, brede doelgroep). Aan elk van hen werd een budget toegekend ter ondersteuning.

De weerhouden organisaties en projecten voor 2023 zijn:

Medisch-Pedagogisch GO Instituut De Bevertjes

De Bevertjes biedt onderwijs voor kleuters en kinderen met ontwikkelingsachterstand op mentaal en/of motorisch vlak. Het sponsorgeld moet digitale vooruitgang mogelijk maken.

Berrefonds

Het Berrefonds biedt ondersteuning aan ouders, familie en vrienden die geconfronteerd worden met het verlies van een kind. Het gewonnen bedrag zal worden besteed aan koesterkoffers voor ziekenhuizen, zodat ouders een herinneringsdoos kunnen meenemen.

VillaMax

VillaMax vzw biedt gezinnen met een ernstig ziek kind een unieke vakantie aan, inclusief zorgondersteuning. 

BC De Vluchtheuvel & Sterrenhuis

Deze organisatie biedt opvang en begeleid wonen voor mensen met een beperking. Het ingezamelde bedrag gaat naar het organiseren van activiteiten en de aankoop van materiaal.

Instituut Mevrouw Govaerts Basisschool Buitengewoon Onderwijs

IMG Basisschool in Heist-op-den-Berg biedt onderwijs aan kinderen met een mentale beperking. Het bedrag van € 1000 zal worden besteed aan het verbeteren van de kleuterspeelplaats met de aanplanting van hagen en bloemstruiken, een zandbak, speeltuigen, en (loop)fietsjes.

Buitengewoon grondig 

Deze vzw zet zich in voor diversiteit en natuur, met dagbesteding voor mensen met autisme. Het bedrag van € 1000 moet de aankoop van materiaal, plantgoed, kippenren en serre mogelijk maken.

Special Svelta G-voetbal

Deze voetbalploeg voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking zal de sponsoring gebruiken gebruikt voor de aankoop van materiaal, het vervoer naar wedstrijden en de organisatie van sportkampen.

Kom Op Tegen Kanker

Kom Op Tegen Kanker (KOTK) zet zich in voor de strijd tegen kanker en biedt ondersteuning aan kankerpatiënten en hun families. De gift van PSA | MPET | ATS zal worden gebruikt voor psychosociale activiteiten ter ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten.