CALISTA P!NG+

Krijg volledig zicht op wat er met jouw containers gebeurt op terminal!

CALISTA P!NG+ product video & voordelen

 

Volledige transparantie

Krijg een duidelijk zicht op de status van je import containers op de PSA Antwerp terminals (Noordzee Terminal & Europa Terminal). Je ontvangt niet alleen een indicatie van de verwachte lostijd, maar ook real-time status updates van je import containers op basis van groene en rode lichten. Deze lichten geven in een oogwenk de administratieve status van de container weer: Is je container aanwezig op terminal? Is je container commercieel vrijgesteld door de rederij? Is je container vrijgesteld door de douane? Is je container al dan niet geblokkeerd op terminal voor inspectie? Als alle lichten op groen staan, ben je zeker dat jouw container klaar is voor pick-up.

Efficiëntere planning

Met CALISTA P!NG+ kan je niet alleen je containers sneller ophalen, maar ook efficiënter plannen. Betere planning betekent minder wacht- en doorlooptijden.

In het dashboard krijg je als verlader, expediteur of transport operator toegang tot de status van je containers. Hiermee weet je onmiddellijk of je containers zich nog op het schip bevinden, al op het container plein staan, of reeds opgepikt werden door de aangemelde vervoersmodaliteit.

 

Minder administratieve lasten

Dankzij het overzichtelijk dashboard van CALISTA P!NG+ heb je alle informatie onmiddellijk bij de hand. Zo hoef je geen contact meer op te nemen met verschillende partijen om informatie te verzamelen over jouw containers.

Deze CALISTA P!NG+ functionaliteit is een verbeterde versie van de reeds bestaande informatie die derde partijen (verladers, expediteurs en transport operatoren) kunnen raadplegen via de PSA Antwerp e-Portal. Met deze nieuwe functionaliteit moet je de containernummers slechts eenmaal opladen en krijg je een 'registratie' op de statuswijzigingen die de door jou aangemelde containers tijdens hun bezoek op onze terminals zullen ondergaan.

Hoe werkt CALISTA P!NG+ ?

CALISTA P!NG+ is een informatie-uitwisselingsconcept waarbij je als gebruiker in ruil voor de aanmelding van jouw containers (vóór moment van lossing) een "abonnement" neemt op de opvolging van deze containers tijdens hun bezoek op de PSA Antwerp terminals. Daarnaast krijg je via een duidelijk systeem van groene en rode lichten, een inzicht in de administratieve status van jouw container, zodat je perfect weet wanneer je deze kan laten ophalen van de terminal.

De upload van de vereiste informatie kan via een simpele Excel upload functionaliteit in het CALISTA platform, of via een rechtstreekse API koppeling tussen jouw en onze systemen.

Heb je een vraag over CALISTA P!NG+? Klik hier voor de veelgestelde vragen & antwoorden.

Naar CALISTA P!NG+

" Dankzij het duidelijke dashboard hebben we op elk moment een duidelijk beeld van waar onze containers zich bevinden en wat de status is. Staat een container fysiek op de terminal? Dan springt het eerste licht op groen. Ook de rechtstreekse integratie met onze freight forwarding software is een belangrijke meerwaarde. "

Wim Gijbels
Manager Global Freight Forwarding

Volledige zichtbaarheid voor onze import containers betekent dat we vroeger en efficiënter het verdere hinterland transport kunnen plannen, wat belangrijk is voor de kwaliteit en verkoop van bijv. vers fruit. Onze containers zijn sneller aanwezig op locatie, en dat tegen lagere kosten. Daarnaast worden knelpunten in het havengebied verlicht. Het is een win-win! "

Maurits Jongens
Manager Operations

" CALISTA P!NG+ geeft in één oogopslag de status van de containers weer. Dit maakt het gemakkelijker om het vervolgtransport beter af te stemmen en zo ook de containers sneller bij de klant te krijgen. Het is een ideale tool in het logistiek proces om de goederenstroom te versnellen. "

Raf De Keersmaecker
I.C.T Manager

Informatie aanvraag

Meer info?

Filip Merckx
filip.merckx [at] globalpsa.com
Pascal Reinards
pascal.reinards [at] globalpsa.com
 
Charlotte Poelmans
PSAA-CalistaPing [at] globalpsa.com