Alongside the community

Bij PSA | MPET | ATS zijn we ervan overtuigd dat we buiten onze economische functie ook een sociale rol te vervullen hebben binnen de lokale gemeenschappen waarin we opereren. Daarom bieden we elk jaar financiële en/of logistieke steun aan verscheidene kleinere en grotere projecten. Door de jaren heen hebben we verschillende langetermijnrelaties opgebouwd met projecten en organisaties die ons nauw aan het hart liggen.

Sinds 2017 hebben we gekozen om echt het verschil te maken via één gemeenschappelijk sociaal doel: het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.

 

5 februari 2024 - Onze familie bestaat uit 3.900 medewerkers. Stuk voor stuk straffe experten, die zich elke dag inzetten om duizenden containers of stukgoed vlot op weg te krijgen naar hun eindbestemming. Maar er zijn ook heel wat medewerkers die zich daarnaast, in hun privéleven, actief inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. En dat willen we als firma niet zomaar laten passeren.

1 februari 2024 - Op maandag 29 januari overhandigde Johan Van Daele (CEO MPET) een cheque van 3.200 euro aan vzw Kinderkankerfonds in Gent. Hetzelfde bedrag werd eind vorig jaar geschonken aan Stichting Me To You. Beide giften zijn afkomstig van de opbrengst van de verkoop van oud ijzer dat in 2022 op de MPET-terminal is verzameld. 

Jaarlijks worden één à twee containers oud ijzer verzameld op de MPET-terminal, waarbij de opbrengst traditiegetrouw wordt gedoneerd aan diverse goede doelen. Zo werd in juni 2023 ook Hope Benefiet financieel gesteund.  

15 december 2023 - Op donderdag 14 december namen we met onze containerterminals opnieuw deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, een initiatief van Febetra, TLV en UPTR. Bij PSA | MPET | ATS was het al de derde keer op rij dat we meededen aan dit wereldwijd gevierde evenement.

Vrachtwagenchauffeurs dragen bij aan de economie door ervoor te zorgen dat goederen op tijd op hun bestemming aankomen. Het is een veeleisende baan met lange uren op de weg en veel tijd weg van huis, en dat begrijpen we bij PSA | MPET | ATS maar al te goed.

7 december 2023 - Op zaterdag 2 december staken we met PSA, MPET en ATS opnieuw de handen uit de mouwen voor de natuur. Die dag organiseerden we immers onze jaarlijkse boomplanting, waarbij onze medewerkers en hun gezinsleden samen met Natuurpunt maar liefst 2.000 bomen aanplantten. De actie kadert in ons engagement om over een periode van vier jaar elk jaar één hectare bos bij te creëren in het Schopbos in Putte, bij Mechelen. 

31 oktober 2023 - Wat hebben een sociaal economiebedrijf en een staal- en general cargobehandelaar met elkaar gemeen? In het geval van Stroom maatwerk en PSA Breakbulk delen ze alvast een lange, vruchtbare samenwerking. Al meer dan 20 jaar lang werken er immers medewerkers van Stroom maatwerk op de terminal van PSA Breakbulk. Om die vruchtbare, langdurige samenwerking te vieren, organiseerde PSA Breakbulk op 31 oktober 2023 een bijzonder evenement.

22 juni 2023 - Maarten Van der Straeten, laatstejaarsstudent Supply Chain Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, is de winnaar van de PSA Award 2023. Hij kon zowel de jury als het publiek overtuigen met zijn bachelorproef ‘Closing problematiek’. Quino Persoon, leerling Scheeps- en Haventechnieken aan het GTI in Beveren, won de ATS Award 2023. 

PSA Award 2023

11 juni 2023 - Op zondag 11 juni overhandigde terminaluitbater MPET (MSC PSA European Terminal) tijdens de Kids & Family Sunday bij Bar Brial in Mortsel een cheque van 5.600 euro aan HOPE Benefiet. De benefietorganisatie wil mensen met een ziekte of eender welke tegenslag weer een doel in het leven geven. De donatie sluit perfect aan bij de Corporate Social Responsibility (CSR) die MPET elke dag wil tonen.  

26 april 2023 | Antwerp Terminal Services (ATS) ontving vandaag 15 jongeren op de MSC PSA European Terminal (MPET) in de haven van Antwerpen om hen kennis te laten maken met het werk dat haveningenieurs en technici dagelijks uitvoeren. Deze interactieve praktijkgerichte workshop maakt deel uit van het gemeenschapsproject 'Repair Teens', dat tieners tussen 12 en 14 jaar aanmoedigt om wetenschap, technologie, mechanica en wiskunde (STEM) te studeren. Dit zal hen in de toekomst carrièremogelijkheden bieden.

25 augustus 2022 | De toekomst is aan de jeugd! Om jongeren beter te betrekken en potentiële ambassadeurs voor onze organisatie te ontwikkelen, werkt PSA Belgium voortdurend samen met lokale onderwijsinstellingen, hogescholen en universiteiten om de expertise van de sector te delen en deze studenten te laten proeven van echte werkmogelijkheden.

Pages