Innovatie centraal

Bij PSA geloven we dat innovatie één van de belangrijkste pijlers is voor de economische groei van de toekomst. We proberen daarom constant te innoveren om onze operaties en activiteiten te verbeteren. We betrekken onze medewerkers actief, door hen de juiste tools aan te reiken om ideeën naar boven te laten komen en zo innovatie te doen leven.

In 2012 lanceerde PSA International het eerste "Global Innovation Award' project waarbij PSA collega's wereldwijd aangespoord werden om vernieuwende ideeën die onze operaties en workflows kunnen verbeteren kenbaar te maken. Vanaf 2012 zijn deze Innovatie Awards een jaarlijks terugkerend succes. 

In Antwerpen alleen, werden reeds een 100-tal frisse ideeën ingediend, van kleine voorstellen tot grote groepsprojecten. Sommige van deze ideeën werden ook beloond met een internationale PSA award.

Gerelateerd Nieuws

Bij PSA streven we naar een boeiende omgeving waar we de creativiteit en inventiviteit van onze mensen erkennen en vieren. We proberen onze medewerkers voortdurend te stimuleren om ideeën, suggesties of oplossingen voor kleine en grote problemen kenbaar te maken.

In oktober 2016 hebben we een nieuw initiatief gelanceerd dat de drie belangrijkste ingrediënten van innovatie: "Verbeelding", "Informatie" en "Initiatief", bevordert om een sterke en duurzame innovatiecultuur te creëren.

 

Er gebeuren te veel ongelukken bij het gebruik van lashingmateriaal omdat lashers nog steeds hun lichaamsgewicht gebruiken om turnbuckles aan te spannen en los te draaien. Hierdoor verhoogt de kans op kwetsuren aan rug, polsen en ellebogen.

Bij PSA zijn we ervan overtuigd dat innovatie één van de belangrijkste pijlers is voor de economische groei van de toekomst. Om niet ter plaatse te blijven trappelen reiken we onze medewerkers de juiste tools aan om nieuwe ideeën kenbaar te maken en zo innovatie te doen leven.

In 2014 heeft PSA Antwerp stevig geinvesteerd in de vergroening van haar machinepark door 11 elektrische kaaiwagens en 2 hybride straddle carriers aan te kopen.

Met deze elektrische wagens kan PSA Antwerp de impact op het milieu flink verlagen, met 29,53 ton CO² per jaar. Ook de hybride straddle carriers stoten 40% minder CO² uit.