Innovatie centraal

Bij PSA geloven we dat innovatie één van de belangrijkste pijlers is voor de economische groei van de toekomst. We proberen daarom constant te innoveren om onze operaties en activiteiten te verbeteren. We betrekken onze medewerkers actief, door hen de juiste tools aan te reiken om ideeën naar boven te laten komen en zo innovatie te doen leven.

In 2012 lanceerde PSA International het eerste "Global Innovation Award' project waarbij PSA collega's wereldwijd aangespoord werden om vernieuwende ideeën die onze operaties en workflows kunnen verbeteren kenbaar te maken. Vanaf 2012 zijn deze Innovatie Awards een jaarlijks terugkerend succes. 

In Antwerpen alleen, werden reeds een 100-tal frisse ideeën ingediend, van kleine voorstellen tot grote groepsprojecten. Sommige van deze ideeën werden ook beloond met een internationale PSA award.

Gerelateerd Nieuws

23 november 2023 - PSA Belgium en Daimler Truck BeLux zorgen voor een Belgische primeur. Voor de eerste keer zal de elektrisch aangedreven vrachtwagen Mercedes-Benz eActros300 containers transporteren op de openbare weg. “Transport van containers tussen onze eigen verschillende terminals is een dagdagelijkse realiteit,” duidt Cameron Thorpe, CEO van PSA Belgium. "Bij PSA Belgium zetten we aanzienlijke stappen in het verminderen van onze koolstofuitstoot, waarbij de vergroening van transport een cruciale rol speelt.

21 november 2023 - PSA Breakbulk, in de Antwerpse haven, is de eerste terminal in België die gebruik maakt van biometrische gezichtscontrole voor externen. Wie het Project Cargo Ecoystem op de terminal wil betreden, moet dus eerst een gezichtsscan uitvoeren. Deze maatregel kadert in de steeds strenger wordende ISPS-regelgeving 1 en moet voor een verhoogde veiligheid op de terminal zorgen.

30 maart 2023 | Antwerp Terminal Services (ATS), een joint venture tussen MSC PSA Europe Terminal (MPET) en PSA Antwerp (PSAA), zorgde vandaag voor een wereldprimeur. Tijdens een korte huldiging in de Antwerpse Haven lanceerde het bedrijf voor het eerst een ‘H² dual fuel’ straddle carrier. Het voertuig, dat gebruikt wordt om containers in de haven te vervoeren, wordt aangedreven door een mengeling van waterstof en diesel en maakt gebruik van H² dual fuel spitstechnologie.

23 maart 2023 | Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure werd het contract voor de eerste batch Emerald-kadekranen getekend.

De Chinese kraanbouwer ZPMC staat in voor de levering van vier dual hoist kranen. Deze kranen zijn geschikt voor de behandeling van de nieuwste generatie schepen. Zij doen dit in combinatie met de Zweedse integrator ABB die verantwoordelijk is voor de elektrische installatie en de semi-automatisatie.

27 januari 2023 | Capaciteitsverhoging Europa Terminal komt op gang! In december 2022 ondertekende PSA Belgium twee overeenkomsten met aannemers voor grootschalige werken voor de herinrichting van Europa Terminal, gelegen aan de Schelde. De werken maken deel uit van de aanzienlijke geplande upgrade van Europa Terminal om de behandelingscapaciteit van de terminal met 40 procent te verhogen en de kademuur aan te passen aan de volgende generatie schepen, wat PSA Belgium ook zal helpen om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

10 november 2022 |  PSA Belgium en de Haven van Antwerpen-Brugge hebben het project voor de vernieuwing van de Europa Terminal officieel gelanceerd! De werken om de kademuur en de terminal te verbeteren zullen negen jaar duren en een investering vergen van 835 miljoen euro, waarvan meer dan 500 miljoen euro door PSA. Na voltooiing zal Europa Terminal een grotere capaciteit hebben en in staat zijn de grootste containerschepen ter wereld te behandelen, terwijl tegelijkertijd de koolstofvoetafdruk wordt verminderd.

Bij PSA streven we naar een boeiende omgeving waar we de creativiteit en inventiviteit van onze mensen erkennen en vieren. We proberen onze medewerkers voortdurend te stimuleren om ideeën, suggesties of oplossingen voor kleine en grote problemen kenbaar te maken.

In oktober 2016 hebben we een nieuw initiatief gelanceerd dat de drie belangrijkste ingrediënten van innovatie: "Verbeelding", "Informatie" en "Initiatief", bevordert om een sterke en duurzame innovatiecultuur te creëren.

 

Er gebeuren te veel ongelukken bij het gebruik van lashingmateriaal omdat lashers nog steeds hun lichaamsgewicht gebruiken om turnbuckles aan te spannen en los te draaien. Hierdoor verhoogt de kans op kwetsuren aan rug, polsen en ellebogen.

Pages