Speel jij binnenkort bij ons de hoofdrol als storingstechnieker kranen (m/v)?

Solliciteer nu en kom werken bij de grootste containerbehandelaar in de Haven van Antwerpen!

Terminals

PSA baat 3 container terminals en 1 multipurpose terminal uit in de Haven van Antwerpen. Al onze terminals hebben trimodale toegang en zijn uitgerust met state-of-the-art containerfaciliteiten en behandelingsmateriaal. 

Diensten

PSA (PSA Antwerp en MPET) is de grootste container behandelaar in de Haven van Antwerpen en kan de grootste containerschepen ter wereld behandelen. Op al onze terminals kunnen containers ook gestuft en gestript worden door gespecialiseerd een hoog opgeleid personeel. Daarnaast bieden PSA Antwerp en zijn hinterland partners ook een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen voor een geïntegreerd natransport.

Our approach

Ervaring

PSA Antwerp is onderdeel van PSA International, één van de grootste havengroepen ter wereld met thuisbasis in Singapore. Met meer dan 2 eeuwen ervaring in port management is PSA intussen een kenmerk van uitmuntendheid geworden. Als de geprefereerde havenoperator in alle wereldhavens, is PSA erkend om zijn service en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Laatste Nieuws

3 april 2017 | Door de jaren heen werden al verschillende projecten en organisaties gesteund die ons nauw aan het hart liggen. Vanaf 2017 zal onze sociale steun 100% gericht zijn op armoede in België, met de focus op jongeren. Naast het bieden van financiële en materiële steun aan goede doelen en lokale welzijnsorganisaties zullen onze eigen medewerkers in de loop van het jaar ook zelf de handen uit de mouwen steken om als bedrijf écht een verschil te maken.

24 maart 2017 | Op 23 maart 2017 is de MS ‘Zhen Hua 24’ in de haven van Antwerpen aangekomen met vier mega kranen aan boord. Twee hiervan zijn bestemd voor de PSA Antwerp Noordzee Terminal, de andere twee voor de MSC PSA European Terminal (MPET). De nieuwe kranen hebben een hijshoogte van 50 meter en een reikwijdte van 25 containers breed, waardoor ze perfect in staat zijn om de grootste containerschepen ter wereld te behandelen. Deze dual hoist kranen kunnen per hijsbeweging gelijktijdig twee 40-voet-containers of vier 20-voet-containers behandelen

Vanaf 20 maart 2017 werden de openingsuren van de landzijde operaties van MPET tijdens weekdagen uitgebreid. De terminal is nu non-stop geopend van maandagmorgen 5.30 uur tot zaterdagmorgen 5.30 uur, waardoor de aan- en afvoer van containers per truck tijdens weekdagen de klok rond kan gebeuren. MPET wil op deze manier de truckflow optimaliseren en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontlasting van het Antwerpse en Wase wegennet tijdens de piekuren.
 

Stuffen en Strippen

Op al onze terminals kunnen containers gestuft en gestript worden door gespecialiseerd en hoog opgeleid personeel. Dit kan zowel na lossing op kaai als rechtstreeks van vervoermiddel in de container. Dit laatste levert vooral bij lading met buitenmaten een kostenbesparing op. Op die manier wordt immers een bijkomend transport met de geladen flat vermeden.

Hinterland

PSA Antwerp en haar hinterland partners bieden een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen die geboekt kunnen worden via ons nieuw Inland CY concept. Hiermee kunnen containers gerouteerd via onze terminals op kaai 1742, kaai 913, kaai 869 en kaai 420 rechtstreeks geleverd worden naar verschillende inland terminals.

Ons Engagement

Sociale Verantwoordelijkheid

Bij PSA zijn we ervan overtuigd dat we, buiten onze economische functie, ook een sociale rol te vervullen hebben binnen de lokale gemeenschappen waarin we opereren. Jaarlijks biedt PSA dan ook financiële en/of logistieke steun aan verscheidene kleinere en grotere projecten. Deze projecten kunnen zowel een sociale, culturele als sportieve inslag hebben

Milieu

We proberen bij PSA Antwerp zoveel mogelijk zorg te dragen voor het milieu. We stimuleren onze medewerkers om duurzaam om te gaan met het milieu door te recycleren en op regelmatige basis 'PSA clean-up days' te organiseren. Daarnaast maken we onder andere gebruik van elektrische wagens en energiezuinige LED-verlichting op onze terminal faciliteiten. Initiatieven waarmee we onze ecologische voetafdruk flink willen verkleinen.

Gezondheid & Veiligheid

PSA Antwerp is toegewijd om een veilige en gezonde werkomgeving aan te bieden voor alle medewerkers, klanten en contractanten. We streven naar een duurzame ontwikkeling in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Als marktleider in onze sector blijven we onze HSSE praktijken continu verbeteren om een voorbeeld te zijn als het gaat om veiligheid en gezondheid.

Werken bij PSA

Bij PSA zorgen we er elke dag voor dat duizenden containers vlot op weg zijn naar hun bestemming. Met kennis van zaken, maar ook met ijzersterk teamwork doorheen de verschillende departementen. Hoewel we allemaal onze eigen expertise hebben, delen we bij dezelfde passie! Gezien PSA Antwerp continu groeit, zijn wij steeds op zoek naar gemotiveerde talenten.