The World's Port of Call

Simplify your terminal visit with OptiTruck. Easy, efficient, effortless and FREE

Containerterminal PSA Antwerp

Terminals

PSA is actief in 3 containerterminals en 1 breakbulk terminal in de Haven van Antwerpen. Al onze terminals hebben trimodale toegang en zijn uitgerust met state-of-the-art containerfaciliteiten en behandelingsmateriaal.

Ontdek de diensten van PSA Antwerp

Diensten

PSA is de grootste containerbehandelaar in de Haven van Antwerpen en kan de grootste containerschepen ter wereld behandelen. Op al onze terminals kunnen containers ook gestuft en gestript worden door gespecialiseerd en hoog opgeleid personeel. Daarnaast bieden PSA Antwerp en zijn hinterland partners ook een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen voor een geïntegreerd natransport.

Our approach

Ervaring

PSA Antwerp is onderdeel van PSA International, één van de grootste havengroepen ter wereld met thuisbasis in Singapore. Met meer dan 2 eeuwen ervaring in port management is PSA intussen een kenmerk van uitmuntendheid geworden. Als de geprefereerde havenoperator in alle wereldhavens, is PSA erkend om zijn service en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Werken bij PSA

Bij PSA zorgen we er elke dag voor dat duizenden containers vlot op weg zijn naar hun bestemming. Met kennis van zaken, maar ook met ijzersterk teamwork doorheen de verschillende departementen. Hoewel we allemaal onze eigen expertise hebben, delen we bij dezelfde passie! Gezien PSA Antwerp continu groeit, zijn wij steeds op zoek naar gemotiveerde talenten.

Laatste Nieuws

8 mei 2024 - Gisteren reikte PSA University de ‘PSAU award 2024’ uit aan Esther Henderickx (25) van de Universiteit Antwerpen. Esther wist de jury te overtuigen met haar masterproef ‘Wat is de juridische en economische impact van waterstof als brandstof op de scheepvaartsector vanuit een shipowners perspectief?’ 

Esther Henderickx: “Uiteraard ben ik aangenaam verrast. Duurzaamheid blijft een urgent onderwerp waar we ons blijvend voor moeten inzetten. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen met mijn masterproef.”

8 mei 2024 - Dinsdag zond MNM live uit vanop de MPET-terminal met een speciale uitzending van de ochtendshow 'Brahim zkt. collega’s'. Met hun deelname aan dit unieke programma willen MPET, PSA Antwerp en ATS de tewerkstellingsmogelijkheden promoten.

Johan Van Daele, CEO bij MPET, deelt zijn enthousiasme: "Ons hoofddoel is om onze bedrijven in de kijker te zetten bij een breed publiek. We willen de aandacht vestigen op de diverse carrièremogelijkheden.”

1 april 2024 - Op maandag 1 april heeft 's werelds eerste grote door methanol aangedreven diepzeeschip 'Ane Maersk' de Antwerpse haven aangedaan op de MSC PSA European Terminal (MPET). Het schip voltooide zijn eerste bunkeroperatie in Europese wateren en bunkerde 4.300 ton groene methanol ​en 1.375 ton biodiesel (B100) tijdens het verblijf in de haven. Het succesvolle en efficiënte bunkeren is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van Port of Antwerp-Bruges om een multifuelhaven te worden.

Efficiënt bunkeren

Stuffen en Strippen

Op al onze terminals kunnen containers gestuft en gestript worden door gespecialiseerd en hoog opgeleid personeel. Dit kan zowel na lossing op kaai als rechtstreeks van vervoermiddel in de container. Dit laatste levert vooral bij lading met buitenmaten een kostenbesparing op. Op die manier wordt immers een bijkomend transport met de geladen flat vermeden.

Hinterland

PSA Antwerp en haar hinterland partners bieden een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen die geboekt kunnen worden via ons nieuw Inland CY concept. Hiermee kunnen containers gerouteerd via onze terminals op kaai 1742, kaai 913, kaai 869 en kaai 420 rechtstreeks geleverd worden naar verschillende inland terminals.

Ons Engagement

PSA, met meer dan 3000 werknemers

Sociale Verantwoordelijkheid

Bij PSA zijn we ervan overtuigd dat we, buiten onze economische functie, ook een sociale rol te vervullen hebben binnen de lokale gemeenschappen waarin we opereren. Jaarlijks biedt PSA dan ook financiële en/of logistieke steun aan verscheidene kleinere en grotere projecten. Deze projecten kunnen zowel een sociale, culturele als sportieve inslag hebben
Milieu

Milieu

We proberen bij PSA Antwerp zoveel mogelijk zorg te dragen voor het milieu. We stimuleren onze medewerkers om duurzaam om te gaan met het milieu door te recycleren en op regelmatige basis 'PSA clean-up days' te organiseren. Daarnaast maken we onder andere gebruik van elektrische wagens en energiezuinige LED-verlichting op onze terminal faciliteiten. Initiatieven waarmee we onze ecologische voetafdruk flink willen verkleinen.

Een hart voor gezondheid en veiligheid

Gezondheid & Veiligheid

PSA Antwerp is toegewijd om een veilige en gezonde werkomgeving aan te bieden voor alle medewerkers, klanten en contractanten. We streven naar een duurzame ontwikkeling in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Als marktleider in onze sector blijven we onze HSSE praktijken continu verbeteren om een voorbeeld te zijn als het gaat om veiligheid en gezondheid.