‘Berlin Express’ van Hapag-Lloyd komt toe op Noordzee Terminal met indrukwekkende muur van oranje containers

4 oktober 2023 - Op woensdag 4 oktober verwelkomden we de ‘Berlin Express’ van Hapag-Lloyd op onze Noordzee Terminal K913. Het megamaxschip kwam rechtstreeks van haar doopfeest in Hamburg en viel op door de muur van oranje Hapag-Lloyd containers die rondom opgetrokken was. Een spectaculair gezicht! 

De ‘Berlin Express’ is niet zomaar een containerschip; het is met een indrukwekkende lengte van 400 meter en een capaciteit van 23.666 TEU het grootste schip dat ooit onder de Duitse vlag heeft gevaren. Deze buitengewone reus behoort tot de nieuwe Hamburg Express-klasse van Hapag-Lloyd en is het eerste van een reeks van maar liefst tien schepen die dankzij geavanceerde dual-fuel technologie kunnen varen op niet-fossiele brandstoffen, zoals bio-methaan en e-methaan. Hierdoor zal de CO2-uitstoot tot een minimum worden beperkt. Voorlopig draait ze op vloeibaar aardgas (LNG), wat de CO2-uitstoot met maar liefst 25 procent en de roetuitstoot met 95 procent vermindert.

De ‘Berlin Express’ zal regelmatig onze Noordzee Terminal aandoen als onderdeel van de FE3-service van THE Alliance, die de route tussen het Verre Oosten en Noord-Europa bedient. In juli verwelkomden we op deze dienst al met trots de ‘ONE Innovation’, in september meerden zowel de ‘ONE Infinity’, de ‘ONE Integrity’ als de ‘Manila Express’ (zusterschip van de ‘Berlin Express’) aan op onze terminal. Jurgen De Wachter, General Manager Container Business bij PSA, benadrukte het belang van de aankomst van de 'Berlin Express': "Dit markeert opnieuw een cruciale stap in ons partnerschap met THE Alliance, en biedt ons de gelegenheid om onze efficiëntie en servicekwaliteit te demonstreren. Laten we trots zijn op deze mijlpaal en vastberaden doorgaan met het leveren van uitstekende service aan alle schepen die onze terminal aandoen."

Bekijk meer foto's op onze LinkedIn, Facebook of Instagram