Nieuwe garage rollend materieel op MPET

16 september 2018 | Op zaterdag 15 september 2018 werden de deuren van onze gloednieuwe garage op MPET officieel geopend, waar vanaf heden het rollend materieel onderhouden zal worden. 

Met een hoogte van 26m en een lengte van 105m biedt deze nieuwe werkplaats ruimte voor gelijktijdig onderhoud van 24 straddle carriers (heftoestellen voor het verplaatsen van containers), wat deze garage meteen één van de grootste in haar soort maakt. De totale investering bedraagt zo’n 18 miljoen euro.

Een 400-tal genodigden waaronder de eigen techniekers vergezeld van hun familie en een aantal rekruteringsbureaus en scholen, werden bij deze gelegenheid vergast op een uitgebreide receptie in het nieuwe gebouw.
 
De garage zelf beschikt over state of the art uitrusting zoals een gesofisticeerd verdeelsysteem voor olie, koelwater, perslucht en vet, een stikstofgenerator voor het opblazen van de banden, zes rolbruggen, een lasatelier en vijf magazijnliften voor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Daarnaast werd tevens een opleidingslokaal geïnstalleerd om interne opleidingen en bijscholingen te organiseren.
 
Maar ook naar het milieu gaat er ruim aandacht. Zo wordt er groene elektriciteit afgenomen van een windmolenpark aan de Belgische kust. Er wordt een eigen milieupark ingericht voor het sorteren en recycleren van afvalmaterialen en de hulpmiddelen zoals vork- en schaarliften worden geleidelijk overgeschakeld van dieselmotoren naar elektrische motoren. Daarnaast beschikt de garage over een eigen waterzuiveringsinstallatie waar regenwater zal gerecupereerd worden om te gebruiken bij het afstomen van de Straddle Carriers in beide wasstraten.
 
In de nieuwe garage gaan zo'n 130 medewerkers aan het werk.
 
 

Foto's