Het verhaal van PSA Antwerp begon in 2002, met de fusie van twee gevestigde havenbedrijven, Hessenatie en Noord Natie. Deze twee bedrijven met een eeuwenlange ervaring werden samen één van de belangrijkste spelers in de Antwerpse haven. Onmiddellijk na de fusie werd de nieuwe onderneming overgenomen door PSA International, één van de grootste havengroepen ter wereld gespecialiseerd in container behandeling, met thuisbasis in Singapore.
 
De PSA Groep is actief in havenprojecten in Azië, Europa en Amerika, met als belangrijkste vlaggenschepen de PSA Singapore Terminals en PSA Antwerp. Als de geprefereerde havenoperator in alle wereldhavens, behandelt de PSA Groep zo'n 250.000 containers per dag, wat in 2021 neerkwam op een totaal van 91,5 miljoen TEUs (twenty foot equivalent units). De terminal in Singapore neemt van dit cijfer een kleine helft voor zijn rekening. Het Belgische PSA Antwerp, de grootste investering van PSA buiten Singapore, behandelde zo'n 11 miljoen TEUs in 2021 en wordt het tweede vlaggenschip van de PSA-groep genoemd.
 
PSA baat in Antwerpen 3 container terminals uit (MPET aan het Deurganck dok, Noordzee Terminal en Europa Terminal). Meer dan 80% van alle containers die Antwerpen aandoen, passeert één van deze terminals. Daarnaast is PSA in Antwerpen ook actief in de behandeling van stukgoed op de PSA Breakbulk Terminal
 
Vandaag kan PSA in Antwerpen bogen op de ervaring en expertise van ruim 3.600 personeelsleden om de complexe operaties vlot te beheren. Dankzij hun inzet en motivatie draagt ook PSA Antwerp in belangrijke mate bij tot het concretiseren van de slagzin van de groep ‘PSA, The World’s Port of Call’.
Containerterminal PSA Antwerp

Terminals

PSA is actief in 3 containerterminals en 1 breakbulk terminal in de Haven van Antwerpen. Al onze terminals hebben trimodale toegang en zijn uitgerust met state-of-the-art containerfaciliteiten en behandelingsmateriaal.

Ontdek de diensten van PSA Antwerp

Diensten

PSA is de grootste containerbehandelaar in de Haven van Antwerpen en kan de grootste containerschepen ter wereld behandelen. Op al onze terminals kunnen containers ook gestuft en gestript worden door gespecialiseerd en hoog opgeleid personeel. Daarnaast bieden PSA Antwerp en zijn hinterland partners ook een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen voor een geïntegreerd natransport.

Our approach

Ervaring

PSA Antwerp is onderdeel van PSA International, één van de grootste havengroepen ter wereld met thuisbasis in Singapore. Met meer dan 2 eeuwen ervaring in port management is PSA intussen een kenmerk van uitmuntendheid geworden. Als de geprefereerde havenoperator in alle wereldhavens, is PSA erkend om zijn service en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Laatste Nieuws

8 mei 2024 - Gisteren reikte PSA University de ‘PSAU award 2024’ uit aan Esther Henderickx (25) van de Universiteit Antwerpen. Esther wist de jury te overtuigen met haar masterproef ‘Wat is de juridische en economische impact van waterstof als brandstof op de scheepvaartsector vanuit een shipowners perspectief?’ 

Esther Henderickx: “Uiteraard ben ik aangenaam verrast. Duurzaamheid blijft een urgent onderwerp waar we ons blijvend voor moeten inzetten. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen met mijn masterproef.”

8 mei 2024 - Dinsdag zond MNM live uit vanop de MPET-terminal met een speciale uitzending van de ochtendshow 'Brahim zkt. collega’s'. Met hun deelname aan dit unieke programma willen MPET, PSA Antwerp en ATS de tewerkstellingsmogelijkheden promoten.

Johan Van Daele, CEO bij MPET, deelt zijn enthousiasme: "Ons hoofddoel is om onze bedrijven in de kijker te zetten bij een breed publiek. We willen de aandacht vestigen op de diverse carrièremogelijkheden.”

1 april 2024 - Op maandag 1 april heeft 's werelds eerste grote door methanol aangedreven diepzeeschip 'Ane Maersk' de Antwerpse haven aangedaan op de MSC PSA European Terminal (MPET). Het schip voltooide zijn eerste bunkeroperatie in Europese wateren en bunkerde 4.300 ton groene methanol ​en 1.375 ton biodiesel (B100) tijdens het verblijf in de haven. Het succesvolle en efficiënte bunkeren is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van Port of Antwerp-Bruges om een multifuelhaven te worden.

Efficiënt bunkeren