Promote Safety Always

Bij PSA | MPET | ATS willen we een veilige en gezonde werkomgeving aanbieden aan onze medewerkers, klanten en aannemers. We streven naar een duurzame ontwikkeling in de gemeenschap waarin we actief zijn en blijven ons veiligheidsbeleid continu verbeteren om als marktleider een voorbeeld te zijn op gebied van Veiligheid.

We geven aandacht aan veiligheid in al onze commerciële, zakelijke en operationele beslissingen. Alle veiligheidsmaatregelen worden verankerd in ons beleid, procedures en werkzaamheden. Dankzij verschillende initiatieven, zoals de jaarlijkse Globale PSA Safety Week, werken we ook voortdurend aan een cultuur waarbij onze medewerkers onze visie omtrent veiligheid delen.

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN: LEES DIT VÓÓR HET BETREDEN VAN ONZE TERMINALS.

 

Welzijn @ PSA | MPET | ATS

Bij PSA | MPET | ATS gaan we voor een positieve werkomgeving en een klimaat waarin iedereen zich mentaal en fysiek goed voelt. Onze organisatie is voortdurend in beweging en wordt aangedreven door een gemotiveerd, flexibel team. Daarom vinden we het mentale en fysieke welzijn van onze medewerkers erg belangrijk.

Met onze interne werkgroep streven we ernaar om de fysieke gezondheid van onze medewerkers te versterken, symptomen van stress snel te herkennen en te zorgen voor een goede work/life balans.

We bieden onze medewerkers verschillende voordelen, workshops en initiatieven aan om een gezonde levensstijl te hanteren, zoals Yoga sessies,medische check-ups ergonomische bureaustoelen, etc..

Gerelateerd Nieuws

Ieder jaar lanceert PSA de 'Go Green Fortnight', een globaal PSA initiatief gericht op de bewustmaking van de milieu problematiek. Gedurende twee weken worden alle PSA entiteiten en collega's wereldwijd aangemoedigd om bij te dragen aan de creatie van milieuvriendelijke werkomgevingen.Ook in Antwerpen kwamen vele collega's samen om stil te staan bij het milieu.

Samen met duizenden zielsgenoten fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. En dat vier dagen lang! Dat is de 1000km van Kom op tegen Kanker. Tijdens het hemelvaartweekend 2016 werden ook de PSA fietshelmen opnieuw vastgegespt en de schoenen in de pedalen geklikt, want PSA Antwerp was dit jaar opnieuw fiere deelnemer van het evenement.

Zoals elk jaar start PSA het jaar met een wereldwijd georganiseerde PSA Global Safety Week, waarbij medewerkers in alle PSA entiteiten wereldwijd even stil staan bij het belang van veiligheid. Ook bij PSA Antwerp kwamen opnieuw alle medewerkers samen om de gezamenlijke inzet voor veiligheid te versterken. Naast een videoboodschap van onze Groep CEO die getoond werd aan alle medewerkers, werd ook onze nieuwe 'Think Safe' campagne uitgerold om het belang van veiligheid op de werkvloer te benadrukken.
 
De grootste terminaluitbaters in de haven van Antwerpen slaan de handen in elkaar om de GO GREEN campagne te steunen; een campagne van Global Ports Group waarin wereldwijd de grootste spelers in de havenindustrie vertegenwoordigd zijn.
 
PSA Antwerp / MPET en DP World zullen gezamenlijk een campagne opstarten die draait rond ECO-driving. Daarnaast plantten de terminal uitbaters gezamenlijk een boom; een symbolische start van de 'Plant een boom'-actie. Met dit initiatief zal PSA Antwerp / MPET een boompje aanbieden aan alle medewerkers om thuis te planten. 

Omdat we bij PSA sterk geloven in het belang van de zorg voor ons milieu, hebben we een initiatief gelanceerd om onze medewerkers te sensibilizeren en onze dagelijkse omgeving te vergroenen. Alle PSA Antwerp & MPET medewerkers werden een gratis buxus boompje aangeboden om thuis te planten.

Op die manier trachten we een symbolisch 'PSA/MPET bos' te creëren als versterking van onze gezamenlijke inspanning om te bouwen aan een duurzame, groene toekomst.