Succesvolle Safety Week benadrukt voortdurende inzet voor veiligheid

Gezondheid
Veiligheid

25 januari 2024 – Bij PSA | MPET | ATS staat veiligheid voorop. Altijd. Daarom organiseren we elk jaar een Safety Week, die het belang van een veilige en gezonde werkomgeving benadrukt.

Het HSSE-team van PSA | MPET | ATS maakte van 16 tot 24 januari een inspirerende 'road trip' langs al onze locaties; Noordzee Terminal, Europa Terminal, MPET, PSA Breakbulk, PSA Zeebrugge en het hoofdkantoor in Antwerpen. Onder het motto "Valuing Lives" stond veiligheid centraal tijdens deze week, met een focus op het continu verbeteren van het veiligheidsbeleid.

Tijdens de Safety Week lanceerden we een nieuw thema rond gordeldracht binnen onze interne 'Tim Tegoei' veiligheidscampagne. Medewerkers kregen de gelegenheid om plaats te nemen in een stoel van een straddle carrier, uitgerust met de nieuwe vierpuntsgordel. Een samenwerking met Responsible Young Drivers resulteerde in een uitdagend slalomparcours en een crashtestsimulator, waarmee het belang van het dragen van veiligheidsgordels op krachtige wijze werd geïllustreerd.

Interactieve workshops met een val- en struikelparcours legden dan weer de nadruk op de significante rol van orde en netheid voor een veilige werkomgeving. Cameron Thorpe, CEO van PSA Belgium, nam deel aan de Safety Walk op de Noordzee Terminal, waar hij in gesprek ging met havenarbeiders over hun veiligheidszorgen en -inzichten.

Om de medewerkers te bedanken voor hun actieve deelname, waren er op alle locaties foodtrucks aanwezig. De Safety Week benadrukt opnieuw dat veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft. Een oprechte dank aan alle medewerkers voor hun toewijding en bijdrage. Samen blijven we werken aan een veilige werkomgeving, want veiligheid begint immers bij elk van ons.