Nieuws

5 februari 2024 - Onze familie bestaat uit 3.900 medewerkers. Stuk voor stuk straffe experten, die zich elke dag inzetten om duizenden containers of stukgoed vlot op weg te krijgen naar hun eindbestemming. Maar er zijn ook heel wat medewerkers die zich daarnaast, in hun privéleven, actief inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. En dat willen we als firma niet zomaar laten passeren.

1 februari 2024 - Op maandag 29 januari overhandigde Johan Van Daele (CEO MPET) een cheque van 3.200 euro aan vzw Kinderkankerfonds in Gent. Hetzelfde bedrag werd eind vorig jaar geschonken aan Stichting Me To You. Beide giften zijn afkomstig van de opbrengst van de verkoop van oud ijzer dat in 2022 op de MPET-terminal is verzameld. 

Jaarlijks worden één à twee containers oud ijzer verzameld op de MPET-terminal, waarbij de opbrengst traditiegetrouw wordt gedoneerd aan diverse goede doelen. Zo werd in juni 2023 ook Hope Benefiet financieel gesteund.  

25 januari 2024 – Bij PSA | MPET | ATS staat veiligheid voorop. Altijd. Daarom organiseren we elk jaar een Safety Week, die het belang van een veilige en gezonde werkomgeving benadrukt.

Het HSSE-team van PSA | MPET | ATS maakte van 16 tot 24 januari een inspirerende 'road trip' langs al onze locaties; Noordzee Terminal, Europa Terminal, MPET, PSA Breakbulk, PSA Zeebrugge en het hoofdkantoor in Antwerpen. Onder het motto "Valuing Lives" stond veiligheid centraal tijdens deze week, met een focus op het continu verbeteren van het veiligheidsbeleid.

11 januari 2024 – Op 11 januari 2024 organiseerde Voka een evenement met waterstof als centraal thema op onze Noordzee Terminal. Het 'Lerend Netwerk Energietransitie' bood een diepgaande verkenning van de mogelijkheden van waterstof, waarbij onze Noordzee Terminal met de dual fuel straddle carrier als tastbaar bewijs diende voor de veelbelovende toekomst van deze duurzame energiedrager.

15 december 2023 - Op donderdag 14 december namen we met onze containerterminals opnieuw deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, een initiatief van Febetra, TLV en UPTR. Bij PSA | MPET | ATS was het al de derde keer op rij dat we meededen aan dit wereldwijd gevierde evenement.

Vrachtwagenchauffeurs dragen bij aan de economie door ervoor te zorgen dat goederen op tijd op hun bestemming aankomen. Het is een veeleisende baan met lange uren op de weg en veel tijd weg van huis, en dat begrijpen we bij PSA | MPET | ATS maar al te goed.

7 december 2023 - Op zaterdag 2 december staken we met PSA, MPET en ATS opnieuw de handen uit de mouwen voor de natuur. Die dag organiseerden we immers onze jaarlijkse boomplanting, waarbij onze medewerkers en hun gezinsleden samen met Natuurpunt maar liefst 2.000 bomen aanplantten. De actie kadert in ons engagement om over een periode van vier jaar elk jaar één hectare bos bij te creëren in het Schopbos in Putte, bij Mechelen. 

23 november 2023 - PSA Belgium en Daimler Truck BeLux zorgen voor een Belgische primeur. Voor de eerste keer zal de elektrisch aangedreven vrachtwagen Mercedes-Benz eActros300 containers transporteren op de openbare weg. “Transport van containers tussen onze eigen verschillende terminals is een dagdagelijkse realiteit,” duidt Cameron Thorpe, CEO van PSA Belgium. "Bij PSA Belgium zetten we aanzienlijke stappen in het verminderen van onze koolstofuitstoot, waarbij de vergroening van transport een cruciale rol speelt.

21 november 2023 - PSA Breakbulk, in de Antwerpse haven, is de eerste terminal in België die gebruik maakt van biometrische gezichtscontrole voor externen. Wie het Project Cargo Ecoystem op de terminal wil betreden, moet dus eerst een gezichtsscan uitvoeren. Deze maatregel kadert in de steeds strenger wordende ISPS-regelgeving 1 en moet voor een verhoogde veiligheid op de terminal zorgen.

31 oktober 2023 - Wat hebben een sociaal economiebedrijf en een staal- en general cargobehandelaar met elkaar gemeen? In het geval van Stroom maatwerk en PSA Breakbulk delen ze alvast een lange, vruchtbare samenwerking. Al meer dan 20 jaar lang werken er immers medewerkers van Stroom maatwerk op de terminal van PSA Breakbulk. Om die vruchtbare, langdurige samenwerking te vieren, organiseerde PSA Breakbulk op 31 oktober 2023 een bijzonder evenement.

Pages