Nieuws

8 mei 2024 - Gisteren reikte PSA University de ‘PSAU award 2024’ uit aan Esther Henderickx (25) van de Universiteit Antwerpen. Esther wist de jury te overtuigen met haar masterproef ‘Wat is de juridische en economische impact van waterstof als brandstof op de scheepvaartsector vanuit een shipowners perspectief?’ 

Esther Henderickx: “Uiteraard ben ik aangenaam verrast. Duurzaamheid blijft een urgent onderwerp waar we ons blijvend voor moeten inzetten. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen met mijn masterproef.”

8 mei 2024 - Dinsdag zond MNM live uit vanop de MPET-terminal met een speciale uitzending van de ochtendshow 'Brahim zkt. collega’s'. Met hun deelname aan dit unieke programma willen MPET, PSA Antwerp en ATS de tewerkstellingsmogelijkheden promoten.

Johan Van Daele, CEO bij MPET, deelt zijn enthousiasme: "Ons hoofddoel is om onze bedrijven in de kijker te zetten bij een breed publiek. We willen de aandacht vestigen op de diverse carrièremogelijkheden.”

1 april 2024 - Op maandag 1 april heeft 's werelds eerste grote door methanol aangedreven diepzeeschip 'Ane Maersk' de Antwerpse haven aangedaan op de MSC PSA European Terminal (MPET). Het schip voltooide zijn eerste bunkeroperatie in Europese wateren en bunkerde 4.300 ton groene methanol ​en 1.375 ton biodiesel (B100) tijdens het verblijf in de haven. Het succesvolle en efficiënte bunkeren is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van Port of Antwerp-Bruges om een multifuelhaven te worden.

Efficiënt bunkeren

19 maart 2024 - Op zondag 17 maart 2024, mocht MPET een van 's werelds grootste containerschepen, de MSC China, verwelkomen. Deze aankomst leverde MPET een nieuw record op: een call size (aantal behandelde containers) van maar liefst 26.201 TEU. “Als we alle behandelde containers achter elkaar zouden plaatsen, zouden we van de MPET-terminal tot aan Duinkerke reiken”, zegt CEO van MPET Johan Van Daele.

5 februari 2024 - Onze familie bestaat uit 3.900 medewerkers. Stuk voor stuk straffe experten, die zich elke dag inzetten om duizenden containers of stukgoed vlot op weg te krijgen naar hun eindbestemming. Maar er zijn ook heel wat medewerkers die zich daarnaast, in hun privéleven, actief inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. En dat willen we als firma niet zomaar laten passeren.

1 februari 2024 - Op maandag 29 januari overhandigde Johan Van Daele (CEO MPET) een cheque van 3.200 euro aan vzw Kinderkankerfonds in Gent. Hetzelfde bedrag werd eind vorig jaar geschonken aan Stichting Me To You. Beide giften zijn afkomstig van de opbrengst van de verkoop van oud ijzer dat in 2022 op de MPET-terminal is verzameld. 

Jaarlijks worden één à twee containers oud ijzer verzameld op de MPET-terminal, waarbij de opbrengst traditiegetrouw wordt gedoneerd aan diverse goede doelen. Zo werd in juni 2023 ook Hope Benefiet financieel gesteund.  

25 januari 2024 – Bij PSA | MPET | ATS staat veiligheid voorop. Altijd. Daarom organiseren we elk jaar een Safety Week, die het belang van een veilige en gezonde werkomgeving benadrukt.

Het HSSE-team van PSA | MPET | ATS maakte van 16 tot 24 januari een inspirerende 'road trip' langs al onze locaties; Noordzee Terminal, Europa Terminal, MPET, PSA Breakbulk, PSA Zeebrugge en het hoofdkantoor in Antwerpen. Onder het motto "Valuing Lives" stond veiligheid centraal tijdens deze week, met een focus op het continu verbeteren van het veiligheidsbeleid.

11 januari 2024 – Op 11 januari 2024 organiseerde Voka een evenement met waterstof als centraal thema op onze Noordzee Terminal. Het 'Lerend Netwerk Energietransitie' bood een diepgaande verkenning van de mogelijkheden van waterstof, waarbij onze Noordzee Terminal met de dual fuel straddle carrier als tastbaar bewijs diende voor de veelbelovende toekomst van deze duurzame energiedrager.

15 december 2023 - Op donderdag 14 december namen we met onze containerterminals opnieuw deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, een initiatief van Febetra, TLV en UPTR. Bij PSA | MPET | ATS was het al de derde keer op rij dat we meededen aan dit wereldwijd gevierde evenement.

Vrachtwagenchauffeurs dragen bij aan de economie door ervoor te zorgen dat goederen op tijd op hun bestemming aankomen. Het is een veeleisende baan met lange uren op de weg en veel tijd weg van huis, en dat begrijpen we bij PSA | MPET | ATS maar al te goed.

7 december 2023 - Op zaterdag 2 december staken we met PSA, MPET en ATS opnieuw de handen uit de mouwen voor de natuur. Die dag organiseerden we immers onze jaarlijkse boomplanting, waarbij onze medewerkers en hun gezinsleden samen met Natuurpunt maar liefst 2.000 bomen aanplantten. De actie kadert in ons engagement om over een periode van vier jaar elk jaar één hectare bos bij te creëren in het Schopbos in Putte, bij Mechelen. 

Pages