Jonge Belgische maritieme talenten worden gevierd bij PSA Belgium

CSR

25 augustus 2022 | De toekomst is aan de jeugd! Om jongeren beter te betrekken en potentiële ambassadeurs voor onze organisatie te ontwikkelen, werkt PSA Belgium voortdurend samen met lokale onderwijsinstellingen, hogescholen en universiteiten om de expertise van de sector te delen en deze studenten te laten proeven van echte werkmogelijkheden.

Op 23 juni organiseerde PSA Belgium de 50e editie van de "PSA Awards" voor jonge talenten van de Karel De Grote Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten (KdG). In het kader van de jaarlijkse awards stelde een groep van vijf supply chain management afgestudeerden hun thesis voor aan een jury en dit jaar koos de jury de thesis van Enno Smout als winnaar voor zijn werk over digitalisering op de breakbulk terminals.

Aangezien dit een speciale jubileumeditie van de "PSA Awards" was, werden de studenten uitgenodigd aan boord van het schip "Festina Lente" voor hun presentaties en kregen ze ook een rondleiding op onze terminals in de haven van Antwerpen. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Op 1 juli organiseerde PSA Belgium samen met de collega's van Antwerp Terminal Services (ATS) ook de "ATS awards" voor de beste scripties van studenten die scheeps- en haventechniek of elektromechanica studeerden aan een hogeschool in de buurt van de haven van Antwerpen.

Dit jaar gingen de prijzen naar Brent Smets voor zijn thesis over de elektronische schuimdoseerder (EFP) die brandbare vloeistoffen kan helpen blussen, en Brian Vandenbussche die een studie maakte over empty container handlers.

"Wij willen de winnaars van zowel de PSA als de ATS Awards feliciteren met hun geweldige scripties. Uit het verleden weten we dat de ontvangers een grote toekomst in de logistiek voor zich hebben. Met deze awards willen we niet alleen hoogstaand werk in domeinen die relevant zijn voor onze sector aanmoedigen en belonen, we zien dit ook als een geweldige kans om ons bedrijf aan deze aankomende talenten voor te stellen als een potentiële toekomstige werkgever," zegt Ivan De Maere, Head of HR and Communications, PSA Belgium.