Medewerkers knappen leefruimte op bij Kleine Dennen Knokke

CSR

28 december 2018 | Begin december trokken de collega's van PSA Zeebrugge naar De Kleine Dennen in Knokke, een afdeling van VZW De Patio die verblijf, kamertraining* en contextbegeleiding aanbiedt aan jongeren in precaire omstandigheden. De leefruimte van de jongeren werd volledig geschilderd en voorzien van nieuw meubilair.

VZW De Patio is een vereniging van zo’n 10 kleinschalige diensten binnen de bijzondere jeugdhulp in de regio Noord-West-Vlaanderen. Eén daarvan is Kleine Dennen, waar 18 jongens en meisjes verblijven die vanaf de geboorte tot aan hun 18e levensjaar opgevangen worden omwille van een verontrustende thuissituatie. 

Kleine Dennen beschikt over twee leeftijdsgroepen, in welke groep ze verblijven is afhankelijk van hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Elke jongere heeft een individuele begeleider die de jongere van dichtbij opvolgt. Naast de individuele begeleiding krijgen de jongeren ook groeps- en schoolbegeleiding. Verder worden ze ondersteund in de groei naar zelfstandigheid. Centraal staat steeds de hulpvraag van de jongere rekening houdende met zijn/haar context om zo maximale ontwikkelingskansen te bereiken en de context te ondersteunen in het opvoedingsproces van de jongere. Elke 6 maanden worden de vooropgestelde doelstellingen geëvalueerd

Sociale verantwoordelijkheid
PSA, MPET en ATS zetten zich al jaren in voor de lokale gemeenschappen. We willen als firma niet alleen onze economische rol vervullen, maar ook de sociale rol binnen onze maatschappij. Tal van projecten en organisaties liggen ons nauw aan het hart. Sinds een aantal jaar hebben we onze focus gericht op het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.
 
*Kamertraining is een bijzondere vorm van dag- en nachtverblijf. De jongeren verblijven binnen de afdeling op een eigen studio met een kitchenette en eigen badkamer. Alle facetten van zelfstandigheid worden getraind: het alleen-zijn, budgetteren, koken, omgaan met vrije tijd, zelfstandig opstaan, administratieve zaken aanpakken, etc… 
 
 

Foto's