MPET on the move!

MPET
In de komende weken zullen opnieuw activiteiten plaatsvinden in het kader van de relocatie van de MPET operaties van de terminal aan het Delwaidedok naar de terminal aan het Deurganckdok. Vanaf 18 april worden reeds alle Trans-Atlantische diensten op linkeroever behandeld. Tegen eind 2016 zullen alle MPET activiteiten zijn ondergebracht op de nieuwe MPET terminal aan het Deurganckdok. 
 
De vijf nieuwe ZPMC kranen die eind 2015 werden geleverd, worden momenteel in gereedheid gebracht om in april in operaties te worden genomen. Momenteel worden ook drie bijkomende kranen van MPET rechteroever naar MPET linkeroever verhuisd, evenals bijhorende straddle carriers. De drie kranen worden één voor één overgebracht per ponton en opnieuw gebruiksklaar gemaakt op linkeroever. 
 
De nieuwe MPET terminal op linkeroever zal over een behandelingscapaciteit beschikken van 9 MTEU per jaar. Hiermee wordt MPET de grootste containerterminal van Europa en een belangrijke hub voor de 2M partners. De terminal zal worden uitgerust met 41 kranen en 200 straddle carriers. Het betreft hier een gezamenlijke investering van 400 M€.