MPET overhandigt cheque van 5.600 euro aan Hope Benefiet

CSR

11 juni 2023 - Op zondag 11 juni overhandigde terminaluitbater MPET (MSC PSA European Terminal) tijdens de Kids & Family Sunday bij Bar Brial in Mortsel een cheque van 5.600 euro aan HOPE Benefiet. De benefietorganisatie wil mensen met een ziekte of eender welke tegenslag weer een doel in het leven geven. De donatie sluit perfect aan bij de Corporate Social Responsibility (CSR) die MPET elke dag wil tonen.  

HOPE Benefiet is het geesteskind van Rupert Suply, een populaire DJ en voetballer die in 2016 aan kanker overleed. De organisatie kreeg op zondag 11 juni een cheque van 5.600 euro overhandigd van CEO van MPET Johan Van Daele. Het geld is afkomstig van de verkoop van oud ijzer dat door MPET op de terminal wordt ingezameld. Met de opbrengst wordt telkens een ander goed doel gesteund. Andere organisaties aan wie MPET later dit jaar nog een cheque zal overhandigen zijn het 'Kinderkankerfonds' en 'Me to You'.

CEO van MPET Johan Van Daele: "Het hoeft geen betoog dat ik verheugd ben dat ik een mooi bedrag kon overhandigen aan HOPE Benefiet. We zijn meer dan een terminaloperator, we zijn ook een bedrijf dat veel belang hecht aan onze maatschappelijke en sociale rol. En dat bewijzen we vandaag opnieuw."

Bonny Van den Bergh van HOPE Benefiet: "We zijn enorm dankbaar dat steeds meer externe organisaties, zoals MPET, zelf initiatieven nemen om HOPE Benefiet te ondersteunen. Het is voor ons als kleine organisatie ook de enige manier om zoveel mogelijk goede doelen te kunnen blijven helpen. Dat is nog altijd de grootste ambitie: waar we kunnen, hulp bieden aan zij die het nodig hebben. Dat was de grote wens van onze bezieler Rupert. Binnenkort zetten we weer mee onze schouders onder een project van het Kinderkankerfonds. En we gaan ook nieuwe educatieve speeltuigen schenken aan kinderafdelingen, zoals we in het verleden al aan een handvol ziekenhuizen deden. Sowieso staat er dus heel wat op stapel.”