MPET schenkt 6.400 euro aan goede doelen

CSR

1 februari 2024 - Op maandag 29 januari overhandigde Johan Van Daele (CEO MPET) een cheque van 3.200 euro aan vzw Kinderkankerfonds in Gent. Hetzelfde bedrag werd eind vorig jaar geschonken aan Stichting Me To You. Beide giften zijn afkomstig van de opbrengst van de verkoop van oud ijzer dat in 2022 op de MPET-terminal is verzameld. 

Jaarlijks worden één à twee containers oud ijzer verzameld op de MPET-terminal, waarbij de opbrengst traditiegetrouw wordt gedoneerd aan diverse goede doelen. Zo werd in juni 2023 ook Hope Benefiet financieel gesteund.  

Johan Van Daele benadrukt het belang van de sociale verantwoordelijkheid van MPET binnen de lokale gemeenschappen: "We zijn ervan overtuigd dat we naast onze economische functie ook een sociale rol te vervullen hebben. Daarom bieden we jaarlijks financiële en/of logistieke steun aan diverse projecten, zowel klein als groot. Door de jaren heen hebben we duurzame relaties opgebouwd met organisaties die ons nauw aan het hart liggen."

Stichting Me To You zet zich in voor het onderzoek naar leukemie en streeft naar een optimale levenskwaliteit voor patiënten. De keuze van MPET om het Kinderkankerfonds te ondersteunen, is gebaseerd op diepe waardering voor de cruciale rol die de organisatie speelt in het ondersteunen van projecten zoals Studio Nona, Koester, Kanjerketting en De Lieving. 

Meer info: www.kinderkankerfonds.be | www.stichtingmetoyou.be