Noordzee Terminal ontvangt grootste containerschip ter wereld en verbreekt call size én vessel rate record

14 juni 2020 | Op donderdag 11 juni 2020 meerde de HMM Algeciras aan op Noordzee Terminal. Deze gigant is 400 meter lang en 61 meter breed en kan 23.964 TEU vervoeren. Het is daarmee op dit moment het grootste containerschip in de vaart.

Het megaschip meerde donderdagavond omstreeks 20u aan bij Noordzee Terminal en vertrok zaterdagochtend om koers te zetten richting Londen. Het schip werd 29 uur lang, non-stop behandeld en brak het call size record van meest aantal behandelde containers op één schip gedurende één enkel bezoek aan Noordzee Terminal: er werden in totaal 6.553 containers behandeld.

Naast het record van 'grootste containerschip ter wereld' en 'grootste call size op Noordzee Terminal', werd ook een indrukwekkend 'vessel rate' record neergezet. 29 uur lang werden gemiddeld 226 containers per uur geladen en gelost.

Voor de behandeling van dit schip zette PSA Antwerp haar grootste kranen in; deze zijn meer dan 50 meter hoog, hebben een reikwijdte van 26 containers breed en behoren tot de grootste ter wereld.