Opslagtanks voor regenwater om terminaluitrusting te reinigen

Green

31 oktober 2017 |  PSA Antwerp, MPET en ATS gaan samenwerken aan de constructie van drie grote ondergrondse opslagtanks, die zullen worden gebruikt voor de opvang en opslag van regenwater om terminaltuigen te reinigen. We verwachten zo jaarlijks tot 3 miljoen liter drinkbaar water te besparen.

 
De opslagtanks worden geïnstalleerd op de MPET, Europa en Noordzee Terminal en zullen een totale capaciteit hebben van 240.000 liter regenwater. 
 
Het regenwater zal na gebruik gepurifieerd worden en als zuiver water aan de natuur worden teruggegeven.
 
Francis De Ruytter, General Manager van ATS:  “Momenteel hebben we jaarlijks zo’n 3 miljoen liter drinkbaar water nodig om de haventuigen te onderhouden en te reinigen – het gaat hier vooral om straddle carriers.  Als de nieuwe opslagtanks klaar zijn, verwachten we alle wasbeurten te kunnen uitvoeren met het verzamelde regenwater.  Het doel van dit groene project is om een grote hoeveelheid drinkbaar water te besparen en om tegelijkertijd regenwater te recycleren en optimaal te gebruiken. Dit initiatief kadert binnen onze voortdurende inspanningen voor meer duurzaamheid en een groenere werkplek.”
 
De drie terminals zullen de investeringskosten van €300.000 delen. Indien alles volgens planning verloopt, zal de constructie van de opslagtanks klaar zijn tegen midden 2018.