PSA Antwerp goes green

Green
CSR
Gezondheid
De grootste terminaluitbaters in de haven van Antwerpen slaan de handen in elkaar om de GO GREEN campagne te steunen; een campagne van Global Ports Group waarin wereldwijd de grootste spelers in de havenindustrie vertegenwoordigd zijn.
 
PSA Antwerp / MPET en DP World zullen gezamenlijk een campagne opstarten die draait rond ECO-driving. Daarnaast plantten de terminal uitbaters gezamenlijk een boom; een symbolische start van de 'Plant een boom'-actie. Met dit initiatief zal PSA Antwerp / MPET een boompje aanbieden aan alle medewerkers om thuis te planten. 
 
Andere PSA Antwerp & MPET initiatieven zijn onder andere de implementatie van 11 elektrische kaaiwagens en 2 hybride straddle carriers (momenteel in testfase), de implementatie van quay crane technologie waarbij 30% van de gebruikte energie gerecupereerd wordt, en de organisatie van verschillende bewustmakingsinitiatieven, zoals de jaarlijkse 'opkuisdag' en de jaarlijkse 'mobiliteitsdag', recyclage acties, etc.
 
Met deze initiatieven willen PSA Antwerp & MPET de industrie groener maken en hopen zij bij te dragen aan een duurzame toekomst en het welzijn van onze planeet.