PSA Antwerp & MPET breiden hun faciliteiten verder uit

24 maart 2017 | Op 23 maart 2017 is de MS ‘Zhen Hua 24’ in de haven van Antwerpen aangekomen met vier mega kranen aan boord. Twee hiervan zijn bestemd voor de PSA Antwerp Noordzee Terminal, de andere twee voor de MSC PSA European Terminal (MPET). De nieuwe kranen hebben een hijshoogte van 50 meter en een reikwijdte van 25 containers breed, waardoor ze perfect in staat zijn om de grootste containerschepen ter wereld te behandelen. Deze dual hoist kranen kunnen per hijsbeweging gelijktijdig twee 40-voet-containers of vier 20-voet-containers behandelen.De voorbereiding voor het lossen van de kranen is ondertussen begonnen. De kranen worden verwacht operationeel te zijn tegen mei 2017.

Vandaag heeft een tweede partij van vier kranen van hetzelfde type aan boord van de ‘MS Zhen Hua 20’ de reis aangevangen naar de Antwerpse haven. Deze kranen, waarvan er opnieuw twee bestemd zijn voor Noordzee Terminal en twee voor MPET, worden in Antwerpen verwacht in mei 2017.

De nieuwe kranen voor de Noordzee Terminal maken deel uit van een algemeen upgrading programma. Met de vier nieuwe kranen en de verdiepingswerken die vorig jaar werden afgerond, zal de Noordzee Terminal volledig uitgerust zijn om te voldoen aan de behoeften van de scheepvaartallianties en om meerdere mega-schepen gelijktijdig te kunnen behandelen. Daarnaast zullen binnenkort ook werkzaamheden van start gaan om de kaaimuur met 140 meter te verlengen. Met de installatie van de vier nieuwe kranen op MPET, komt dit relocatie- en upgrading project stilaan tot voltooiing. MPET beschikt dan over 41 containerkranen en versterkt hiermee verder zijn status als grootste container terminal in Europa. MPET is één van de belangrijkste hubs in de regio voor de 2M Alliance waarbij minimale doorlooptijden worden geboden aan de partners.

Foto's