PSA Breakbulk en Stroom maatwerk vieren meer dan 20 jaar samenwerking

CSR

31 oktober 2023 - Wat hebben een sociaal economiebedrijf en een staal- en general cargobehandelaar met elkaar gemeen? In het geval van Stroom maatwerk en PSA Breakbulk delen ze alvast een lange, vruchtbare samenwerking. Al meer dan 20 jaar lang werken er immers medewerkers van Stroom maatwerk op de terminal van PSA Breakbulk. Om die vruchtbare, langdurige samenwerking te vieren, organiseerde PSA Breakbulk op 31 oktober 2023 een bijzonder evenement.

Al meer dan 20 jaar werken PSA Breakbulk en het sociaal economiebedrijf Stroom maatwerk samen. Dat is de langstlopende samenwerking voor Stroom maatwerk, een bedrijf dat economische activiteiten ontwikkelt waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingeschakeld worden. Wat begon met onderhoudsactiviteiten op de kaai, groeide inmiddels uit tot een samenwerking waarbij Stroom maatwerk ervoor zorgt dat het stuwhout, dat PSA Breakbulk gebruikt tussen de exportladingen aan boord van de schepen, ISPM-15 conform is.

Dennis Verbeeck, General Manager PSA Belgium Non-Container division: “De medewerkers van Stroom maatwerk leveren heel waardevol werk: zij zorgen dat het stuwhout dat PSA Breakbulk gebruikt tussen de exportladingen de juiste certificaten krijgen. Het stuwhout wordt opgewarmd om insecten zoals houtworm te doden en vervolgens conform afgestempeld en gestockeerd in de schepen. Dat routineus werk, een cruciale job in het exportproces, wordt door de mensen van Stroom nauwkeurig uitgevoerd. Hun toewijding, skills en inzet zijn van grote waarde voor ons bedrijf.”

Om die vruchtbare, langdurige samenwerking te vieren, organiseerde PSA Breakbulk op 31 oktober 2023 een bijzonder evenement. “We vierden de hechte relatie tussen PSA Breakbulk en Stroom maatwerk samen met tal van stakeholders, waaronder vertegenwoordigers van Alfaport Voka, mensen uit de politieke wereld en andere partners”, duidt Verbeeck. “Maar voor ons was het vooral een belangrijk signaal aan de mensen van Stroom maatwerk: bedankt voor jullie inzet! Het wederzijds vertrouwen is groot en dat hebben we vandaag opnieuw bewezen.”

"We delen een zelfde passie met PSA Breakbulk, we gaan voor kwaliteit en groei," zegt Jonny Coulon, algemeen directeur van Stroom maatwerk. "De passie van PSA Breakbulk voor kwalitatief goederentransport vanuit de haven van Antwerpen, vullen wij aan met passie voor groei. Daarom klikt het zo goed tussen ons. Bij Stroom maatwerk laten we bijzondere mensen met talent groeien, elke dag, zodat ze sterker worden in een job maar ook als mens. Hier krijgen ze de kans om te tonen wat ze kunnen: met oog voor detail, nauwkeurig het stuwhout controleren en dé focus hebben om repetitief te werken binnen een veilige omgeving. We zijn ons trots op onze medewerkers én op onze 20-jarige samenwerking met PSA Breakbulk."

Schepen en vice-burgemeester Koen Kennis was ook aanwezig op het event: “Ik wil PSA en Stroom Maatwerk van harte feliciteren voor hun langdurige samenwerking. Ik zie hier toegevoegde waarde voor iedereen; voor PSA, voor Stroom Maatwerk, voor de haven, voor de stad, en zeker ook voor de mensen àchter die samenwerking. Er bestaat niets meer waardevol dan mensen die toegevoegde waarde geven en krijgen.”

Bekijk meer foto's op onze LinkedInFacebook of Instagram