PSA en ATS reiken awards uit

CSR

22 juni 2023 - Maarten Van der Straeten, laatstejaarsstudent Supply Chain Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, is de winnaar van de PSA Award 2023. Hij kon zowel de jury als het publiek overtuigen met zijn bachelorproef ‘Closing problematiek’. Quino Persoon, leerling Scheeps- en Haventechnieken aan het GTI in Beveren, won de ATS Award 2023. 

PSA Award 2023

Al sinds de jaren 70 wordt de PSA Award (toen nog Laureaten Prijs Noord Natie) uitgereikt aan laatstejaarsstudenten Bachelor Supply Chain Management van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Allereerst worden de beste bachelorproeven geselecteerd door KdG, vervolgens is het aan de jury van lectoren van de hogeschool en medewerkers van PSA om de beste bachelorproef te kiezen. Vijf finalisten (Tibo Jespers, Jasper Minnen, Farah Qoraichi, Quinten Suykerbuyk en Maarten Van der Straeten) dongen op donderdag 22 juni mee naar de PSA Award.

Hoewel de verschillen onderling klein waren, viel de keuze op de scriptie van Maarten Van der Straeten. Daarin onderzoekt hij d.m.v. data-analyse de oorzaken en gevolgen van de ‘closing problematiek’ in de reguliere containervaart. “Dit is natuurlijk een geweldige afsluiter van mijn stage bij MSC”, zegt Maarten. “Ik ben heel blij met deze award, die ik beschouw als een mooie start voor mijn verdere toekomst. Naast PSA wil ik graag ook mijn stagementor en MSC bedanken.”

De uitreiking van de PSA Award vond voor het tweede jaar op rij plaats aan boord van de Flandriaboot ‘Festina Lente’ terwijl die langs MPET, Europa Terminal en Noordzee Terminal voer. “Jongeren zijn de toekomst, ook binnen onze maritieme en logistieke wereld”, duidt Jan Diels, Manager Talent Acquisition bij PSA. “Met deze award willen we enerzijds aantonen dat we geloven in hun potentieel en anderzijds van de gelegenheid gebruik maken om ons bedrijf aan hen voor te stellen. En dat doen we natuurlijk het liefst op het water én in de nabijheid van onze terminals. De kwaliteit van de bachelorproeven boezemt ons alvast vertrouwen in de toekomst in.” 

Opleidingshoofd Katleen De Naeyer van Karel de Grote Hogeschool: “We zijn heel tevreden over de samenwerking met PSA, een van de grootste spelers in de haven van Antwerpen. De PSA Award is voor onze studenten een bijzonder mooie manier om hun opleidingstraject af te sluiten. Elk jaar opnieuw leveren de bachelorproeven enkele pareltjes af. Dat was dit jaar niet anders.”

 

ATS Award 2023

Ook ATS reikt naar jaarlijkse gewoonte een award uit voor het beste eindwerk in de richting Scheeps- en Haventechnieken aan het GTI in Beveren. Op maandag 19 juni kwamen de vijf kanshebbers Victor Verswyvel, Quino Persoon, Mathias Verheyden, Lode Van Raemdonck en Tim Hertens naar MPET om hun eindwerk te presenteren aan een jury van ATS-medewerkers. Ook hier lagen de scores dicht bij elkaar, maar het was Quino Persoon die met zijn eindwerk over de vorklift ‘Svetruck 1260-30’ de award in de wacht sleepte. Behalve met een uitstekende presentatie, wist Quino de jury te overtuigen met zijn antwoorden tijdens de technische vragenronde.

 

We wensen alle leerlingen en studenten veel succes met de laatste loodjes tijdens dit schooljaar en met het behalen van hun diploma. We danken KdG Hogeschool Antwerpen en GTI Beveren voor de alweer fijne samenwerking en de verschillende juryleden voor hun deskundige beoordeling van de eindwerken en bachelorproeven. En natuurlijk een dikke proficiat aan Maarten en Quino! Op naar de volgende editie van de PSA Award en van de ATS Award!