PSA/MPET/ATS doneert fietspakketten aan A'pen op Wieltjes

CSR

6 september 2017 | Fietsen; het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Ook in Antwerpen kunnen vele families zich geen kinderfiets permitteren, waardoor vele kinderen de kans niet krijgen om op jonge leeftijd te (leren) fietsen. Het project A'pen op Wieltjes brengt daar verandering in. Zij bieden een uitvalbasis aan voor iedereen die op zoek is naar een kinderfiets. Op 5 september trokken enkele medewerkers van PSA Antwerp, MPET en ATS naar A'pen op Wieltjes om fietspakketten uit te delen aan de jongen (kn)A'pen uit de buurt die een kinderfiets kwamen ontlenen of terugbrengen.A'pen op Wieltjes: ring ring.. een aap op een fiets?

Het principe is zoals dat van een bibliotheek; je betaalt jaarlijks een kleine som, ontleent een fiets voor een bepaalde periode, ruilt de fiets voor een groter model en geeft hem daarna weer terug voor de volgende. Naast het uitlenen van fietsen, biedt A'pen op Wieltjes ook workshops op kindermaat aan. Daar leren kinderen fietsen, veilig omgaan in het verkeer en zelfs fietsen herstellen. A'pen op Wieltjes telt momenteel twee verdeelpunten: in Deurne noord en Antwerpen Noord en viert weldra de opening van een vestiging in de wijk Luchtbal.

25 fietspakketten

Om een steentje bij te dragen aan onze lokale gemeenschap, deelden enkele medewerkers van PSA, MPET en ATS 25 fietspakketten uit aan kinderen die een fiets kwamen ontlenen, herstellen of terugbrengen. De cadeaupakketten waren voorzien van een veilige fietshelm, een stevig fietsslot en een handige fietspomp die de kinderen mee naar huis mochten nemen. Alweer een mooi initiatief van onze PSA helden!Sociale verantwoordelijkheid

PSA, MPET en ATS zetten zich al jaren in voor lokale gemeenschappen. We willen als firma niet alleen de economische functie dragen, maar ook de sociale rol binnen onze maatschappij. Tal van projecten en organisaties liggen ons nauw aan het hart. Sinds 2017 hebben we gekozen om echt het verschil te maken via één gemeenschappelijk sociaal doel: het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.