Per tandem naar de reus van de Provence

CSR

15 juni 2017 |  Na een jaar van intensieve training op de spinningfiets en wekelijks samen op de tandem, waren PSA collega’s Elke Banneel en Walter Theyssens meer dan voorbereid op de langverwachte klim naar de top van de Mont Ventoux. 

Voor Walter begon dit grote avontuur zo’n drie jaar geleden, na het overlijden van een vriend. Hij besloot om zich jaarlijks sportief in te zetten voor het goede doel. Via de plastic dopjes inzamelactie voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden leerde hij zijn collega Elke beter kennen en geraakten ze aan de praat.

Elke lijdt aan tunnelzicht, een progressieve ziekte waardoor haar gezichtsvermogen snel achteruitgaat. Hierdoor worden dagdagelijks handelingen steeds moeilijker en loopt ze sinds kort ook met een witte stok. Daar ze altijd een fervent mountainbikester is geweest, groeide het idee bij Walter om samen op de fiets te springen. Vanzelfsprekend was dit niet, vandaar de keuze voor een tandemfiets.

In de week van 11 juni 2017 was het dan zo ver…de langverwachte klim! Met de nodige logistieke ondersteuning, zowel door PSA wat betreft tankkaart als de frisse bevoorrading door de partners, bereikten ze na een 26km lange beklimming via Sault de top! Hier werd het duo zelfs beloond met een persoonlijke felicitatie van Eddy Merckx himself, voor hun knappe prestatie.