Vlaamse Havendag lokt 3.000 bezoekers naar onze terminals

12 mei 2023 | Vlaanderen, Port of Antwerp-Bruges en heel wat bedrijven in en rond de haven organiseerden afgelopen zondag de 6de editie van de Vlaamse Havendag. Deze editie stond helemaal in het teken van innovatie. Maar liefst 85.000 bezoekers gingen op verkenning in de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Oostende en Gent. Ook wij openden onze deuren in Antwerpen (Europa Terminal en MPET) en in Zeebrugge en lokten in totaal zo’n 3.000 nieuwsgierige bezoekers. Bekijk de aftermovies!

Met meer dan 160 activiteiten verspreid over de verschillende havens, zowel op de centrale hubs als de bedrijfssites, werd voorzien in een meer dan ruim en divers programma voor jong en oud. Ondanks het wisselvallige weer mochten we op elk van onze sites zo’n duizend bezoekers ontvangen. Een unieke kans voor het publiek om de haven beter te leren kennen... en in dat opzet zijn we meer dan geslaagd!

Zeebrugge

In Zeebrugge werd de rol van papier in de kijker gezet met een wandeling door en langs de magazijnen. In kleine groepjes werden de bezoekers rondgeleid door onze enthousiaste collega’s. Vanop de voorkaai kon iedereen genieten van de grote Con-Ro schepen. De allerkleinsten konden hun hart ophalen in de make-upstoel en naar believen origami papieren bootjes vouwen. Afsluiten kon met een lekker vers garnaalkroketje van ’t zeetje.

Antwerpen

Ook in het containerdorp op MPET waren er heel wat blije gezichten te zien. De grote blikvanger was het platform dat een exclusieve inkijk bood in onze dagelijkse operaties. Kinderen konden al hun energie kwijt in het springkasteel, de volwassenen keerden met een foto als aandenken huiswaarts.

Op Europa Terminal kregen geïnteresseerden dan weer de kans om de ‘terminal van de toekomst’ vanuit de hoogte te bekijken en een blik te werpen achter de schermen van de haven. Maar liefst 680 mensen durfden het aan om de eerste stappen van het Emerald project vanuit de lucht te bewonderen.

​​​​​Ook op de centrale hub kunnen we spreken van een succesvolle dag. De allerkleinsten kleurden een kleurplaat in en ruilden deze voor een stoere gele havenhelm, terwijl de ouders onze interactieve #GrootGroterGroots jobsite verkenden.

Geniet mee van de aftermovies van onze succesvolle deelname aan de Vlaamse Havendag. In 2025 zijn we alvast opnieuw van de partij!