10 Miles: sociaal engagement als brandstof

Gezondheid
CSR

8 juni 2022 | Na een moeilijke periode, gezien de pandemie, stond het licht opnieuw op groen voor XTRA!, onze personeelsvereniging, om leuke activiteiten te organiseren binnen en buiten onze organisatie. Voor én door onze collega’s en wat keken we daar naar uit.

Met ons jaarlijks sportief hoogtepunt beten we de spits af. 3 2 1 let’s go en zo gingen de Antwerp 10 Miles dit jaar van start. Onder een prachtige heldere hemel werden onze lopers aangemoedigd door een gans peloton aan supporters verspreid over beide oevers. De unieke sfeer, het mooie parcours en de gezelligheid na de inspanning zorgden er ook dit jaar weer voor dat we vele blije gezichten mochten verwelkomen in onze tent op het bedrijventerrein.

Met meer dan 100 enthousiaste sportievelingen strikten ze hun veters en liepen ze the extra mile voor ons goede doel: City Pirates. Een sociaal voetbalproject, actief in verschillende Antwerpse wijken, die jongeren ongeacht hun achtergrond kansen wil geven en competenties wil aanleren met het oog op een stabiele toekomst. Het motto van City Pirates luidt als volgt: “Voetbal de motor, sociaal engagement de brandstof, diversiteit de kracht!”

De City Pirates Foundation waakt over het sociale aspect van de club. Het maatschappelijk aspect komt onder meer naar boven tijdens onze huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops, toeleiding naar (studenten)werk, de digitale klassen, Europese projecten enz. Bij city Pirates gaan zowel het maatschappelijke als het sportieve hand in hand. Als sponsor ondersteunen wij de noden van het moment. Zo werden er reeds laptops gedoneerd voor de huiswerk klas, voetbal tenues voor de wedstrijden en bekijken we op vaste basis wat wij voor hen kunnen betekenen.

Dankzij de sportieve prestaties van onze collega’s, konden wij maar liefst een bedrag van €5000 doneren aan City Pirates. De club koopt hiermee nieuwe voetbaltenues en -schoenen.

Bedankt aan iedereen die aanwezig was om te helpen, te lopen, te supporteren, te connecteren én samen de sfeer op te snuiven! Dat smaakt naar meer!