Aprojects en PSA Breakbulk geven de aftrap van een beloftevolle samenwerking

1 februari 2023 | Vandaag gaven Aprojects, PSA Breakbulk en het Havenbedrijf de aftrap van een grootse samenwerking in het Antwerpse Bosuilstadion. Samen leggen we de fundering voor een nieuw duurzaam logistiek platform naast de PSA Breakbulk terminal.

Op onze concessie bij het Churchilldok bouwen we samen aan een Project Cargo Ecosystem. Voornamelijk met focus op ondersteuning van projecten voor verschillende industriële spelers en zetten we in op grootschalige infrastructuuraanpassingen binnen de Port of Antwerp-Bruges.

Met het uitbouwen van dit nieuw logistiek platform kunnen we onze klanten met grote projectlading een ‘one-stop-shop’ concept aanbieden. Dit kadert volledig binnen onze ‘alongside our customers’ strategie. Bij dit nieuwe concept horen uiteraard de nodige uitdagingen: ruimte én het behandelen van projectlading op één centrale locatie.

De nieuwe Aprojects-site omvat twee aparte warehouses van 8.000 vierkante meter die via een luifel van zo’n 4.000 vierkante meter met elkaar verbonden zijn. De site is multimodaal ontsloten: aan de waterkant garandeert een diepzeekade via PSA Breakbulk dat ook de grootse vrachtschepen er kunnen aanmeren. De nieuwe Aprojects-site kan beroep doen op de heavy lift infrastructuur van PSA Breakbulk, die op haar beurt een samenwerking aangaat met Felbermayr, een Oostenrijkse specialist in heavy-duty transport.