De handen uit de mouwen voor het goede doel

CSR
3 april 2017 | Bij PSA/MPET/ATS zijn we ervan overtuigd dat we buiten onze economische functie ook een sociale rol te vervullen hebben. Door de jaren heen werden al verschillende projecten en organisaties gesteund die ons nauw aan het hart liggen, zoals de Belgian Paralympics, Kom op tegen Kanker en het kinderkankerfonds.
 
Vanaf 2017 zal de sociale steun vanuit het bedrijf 100% gericht zijn op armoede in België, met de focus op jongeren. Naast het bieden van financiële en materiële steun aan goede doelen en lokale welzijnsorganisaties zullen onze eigen medewerkers in de loop van het jaar ook zelf de handen uit de mouwen steken om als bedrijf écht een verschil te maken.
 
Een aantal Senior managers van PSA Antwerp, MPET en ATS hebben vorige week alvast het startschot gegeven door een wachtruimte van het Lokaal Opvang Initiatief voor jongeren, van OCMW Antwerpen, eigenhandig te gaan schilderen, op te knappen en volledig opnieuw te bemeubelen. De dienst Jongerenwerking geeft ondersteuning en begeleiding aan minderjarigen om zich te helpen ontplooien tot zelfredzame jongvolwassenen.
 
Naast de opknapwerken zal PSA/MPET/ATS ook fietsen aankopen, software voor computers schenken en opfrissingswerken doen in de gebouwen van het Lokaal Opvanginitiatief in Zurenborg, waar jongeren zonder thuis tijdelijk gehuisvest worden.
 

Sociale verantwoordelijkheid

PSA, MPET en ATS zetten zich al jaren in voor lokale gemeenschappen. We willen als firma niet alleen de economische functie dragen, maar ook de sociale rol binnen onze maatschappij. Tal van projecten en organisaties liggen ons nauw aan het hart. Sinds 2017 hebben we gekozen om echt het verschil te maken via één gemeenschappelijk sociaal doel: het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.

 

Foto's