Jobstand met VR technologie

20 maart 2019 | Je staat op een 50 meter hoge containerkraan, in de Haven van Antwerpen, op de grootste containerterminal van Europa. Voor je vaart een gigantisch containerschip binnen. Containers in alle kleuren worden om je heen geladen en gelost. In je ooghoek sleutelt je collega aan de elektrisch bedrading van de kraan. “Aan dit uitzicht kan ik wel wennen”, denk je hardop. Je gaat de garage binnen. Een technieker werkt er aan een straddle carrier. Als je je omdraait sta je in middenin het kraanhuis: je collega is daar alvast begonnen met het afstellen van de remmen. “Wordt jij onze nieuwe collega?” – de VR simulatie eindigt en je bent weer terug in de jobstand van PSA/MPET/ATS. 
 
In onze nieuwe jobstand kunnen studenten deze beleving ‘echt’ meemaken met virtual reality. Op recente jobbeurzen van de hogescholen Thomas More, KdG en AP hebben sommigen al van deze VR-rondleiding ‘geproeft’. En dat viel in de smaak! Niet alleen de VR-beleving zorgde voor een glimlach, ook de hilarische bewegingen die studenten maakten met een VR bril op kregen enthousiast bekijks.  
 
Ook op de komende grote jobbeurzen zullen we met deze VR-technologie klaar staan om studenten te verrassen. We hopen zo meer millennials warm te maken voor een job in de haven. Na afloop van de jobbeurzen zijn de VR brillen ook beschikbaar voor bezoekers en sollicitanten aan het PSA hoofdkantoor op het Eilandje. En ook op events zoals bv de Vlaamse Havendag kunnen bezoekers van deze spectaculaire beleving genieten.
 
 

Foto's