MSC Tessa verbreekt diepterecord in Deurganckdok

2 oktober 2023 - Maandag meerde containerschip MSC Tessa aan met een diepgang van maar liefst 16 meter, een nieuw record. De 400 meter lange containerreus bereikte zonder problemen voor een tweede keer onze containerterminal MPET aan het Deurganckdok.

De vaart van de MSC Tessa was de laatste van zes proefvaarten waar de diepgang stelselmatig werd opgevoerd van 15,7 tot 16 meter. Door de maximaal toegelaten diepgang met zo’n 30 centimeter te verhogen, wordt ook de laadcapaciteit verhoogd en kunnen er dus zo’n duizend extra containers richting Antwerpen worden vervoerd. Deze diepgang is nodig om ook in de toekomst de allergrootste zeeschepen te kunnen blijven ontvangen.

CEO van MPET Johan Van Daele: “Ik wil iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken en ik ben uiteraard fier dat de MSC Tessa bij ons afmeerde. Willen we de concurrentiepositie van onze haven versterken én de import vanuit onder meer het Verre Oosten optrekken, dan moeten we blijven werken aan die grotere diepgang. Bij MPET zijn we er alvast klaar voor, dat hebben we alweer bewezen met de efficiënte behandeling van de MSC Tessa.”  

Ook Annick De Ridder spreekt van een ware mijlpaal voor de Antwerpse haven: "Een diepgang van 16 meter versterkt niet alleen onze positie als eerste aanloophaven, het zet ons ook sterker op de markt in het Verre Oosten."