PSA Antwerp, MPET en ATS steunen Kamiano

CSR

17 december 2018 | Ook dit jaar kon Kamiano rekenen op de steun van PSA Antwerp, MPET en ATS. Een maand lang gingen onze medewerkers iedere woensdagnamiddag voedsel bedelen bij Kamiano in de Kammenstraat in Antwerpen. Daarnaast overhandigde het management opnieuw een cheque ter waarde van 12.000€, genoeg voor het bekostigen van 1 maand aan warme maaltijden.

Kamiano maakt deel uit van de Sant’ Egidio gemeenschap die opkomt voor de armsten in eigen stad. Deze prachtige organisatie biedt via het 'Kamiano restaurant' meer dan duizend warme maaltijden per week aan al wie in nood is. Daarnaast staan de deuren van 'Kamiano Onthaal' ook iedere weekdag open voor acute opvang en begeleiding van mensen met complexe problematieken. Men kan hier terecht voor een ontbijt, een douche, medische verzorging of gerichte begeleiding. 

Kamiano is al jaren een vaste CSR partner van PSA Antwerp, MPET en ATS. Naast het bieden van vrijwilligerswerk voor voedselbedelingen en de jaarlijkse donatie, wordt op de kantoren en terminals van PSA, MPET en ATS ook elk jaar speelgoed ingezameld; van leesboeken tot kleurpotloden, Playmobil, knuffels en rugzakken. Al het ingezamelde speelgoed wordt in december door onze medewerkers ingepakt en omgetoverd tot mooie kerstcadeautjes. Rond de kerstperiode worden de pakjes uitgedeeld aan de kansarme kindjes van Kamiano.

Sociale verantwoordelijkheid
PSA, MPET en ATS zetten zich al jaren in voor de lokale gemeenschappen. We willen als firma niet alleen onze economische rol vervullen, maar ook de sociale rol binnen onze maatschappij. Tal van projecten en organisaties liggen ons nauw aan het hart. Sinds een aantal jaar hebben we onze focus gericht op het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.
 
 

Foto's