PSA Breakbulk ontvangt "Baltic Eagle": een groot stopcontact op zee

Green

25 januari 2023 | PSA Breakbulk ontving gisteren de “Baltic Eagle” op haar Project Cargo Ecosystem Terminal aan het Churchill dok. Een perfect voorbeeld hoe PSA Breakbulk haar support-rol tussen port en industriële business development opneemt. PSA Breakbulk levert terminal handlings die nodig zijn om de nodige engineeringswerken uit te voeren en supply van materialen te behandelen voor een 100-tal aannemers.

Dit gigantisch ‘stopcontact’ van 4.550 ton en maar liefst 5 verdiepingen zal gedurende een tweetal weken, in samenwerking met Equans, Manora Logistics en PSA Breakbulk én in opdracht van Elia,  verder geassembleerd worden om daarna haar reis verder te zetten naar de Baltische Zee.

Eens op bestemming aangekomen zal het platform worden ingezet om vanop zee windenergie van windturbines te bundelen. Via twee onderzeese hoogspanningskabels van telkens 90 kilometer lang zal het platform worden aangesloten op het Duitse hoogspanningsstation in Lubmin. Het windenergieplatform voorziet in lokale groene energie voor maar liefst een half miljoen gezinnen.

Met de verwezenlijking van dit duurzaamheidsproject, draagt PSA Breakbulk haar steentje bij aan de ondersteuning van lokale high-end industriële partners.