PSA lanceert nieuw 'log handling concept' in de Haven van Antwerpen

17 juli 2020 | Ondanks de uitdagende tijden voor de breakbulk sector, lanceert  PSA in Antwerpen een nieuw en ambitieus ‘log handling concept’ op Churchill terminal, kaai 410. De locatie werd op maat ingericht voor de grootschalige behandeling van boomstammen, of ‘logs’. De boomstammen worden er zowel gecontaineriseerd als conventioneel, multimodaal behandeld op één enkele concessie. Uniek voor PSA in Antwerpen, maar ook voor de Haven van Antwerpen in zijn geheel, want nooit eerder werd dergelijke cargo op deze manier behandeld in onze haven.
 
De nieuwe dienstverlening werd in nauwe samenwerking opgezet door PSA Antwerp en PSA Breakbulk als totaalconcept in de Haven van Antwerpen. Het aantrekken van deze nieuwe trafiek naar Antwerpen en de bijhorende investeringen, passen in de globale ‘Cargo Solutions’ strategie van PSA, waarbij we onze dienstverlening als goederenbehandelaar verder willen uitbreiden en ‘tailormade’ partnerships opzetten binnen de logistieke keten.
 
Dat PSA deze nieuwe trafiek naar Antwerpen trekt is positief voor de Haven van Antwerpen en de Antwerpse breakbulksector. Naast de effectieve behandeling van de logs, wordt namelijk ook toegevoegde waarde gecreëerd op gebied van CFS activiteiten, fumigatie en andere behandelingen die on-site aangeboden kunnen worden.
 
Met dit nieuwe log handling totaalconcept zet PSA een positief verhaal neer in een moeilijke en uitdagende tijd voor de breakbulksector. Het onderstreept de can-do mentaliteit van Antwerpen en bewijst dat alles mogelijk is in de Haven van Antwerpen.