PSA | MPET | ATS lanceert nieuwe Employer Branding Campagne tijdens de Tall Ships Races

23 september 2022 | Heb je al gehoord van de Tall Ships Races? Dit prachtige evenement, dat in 2022 voor de zevende keer door de stad Antwerpen werd georganiseerd, trok zo'n 850.000 mensen die een vloot van meer dan 40 traditionele zeilschepen uit 12 verschillende landen konden bewonderen. Hieronder bevinden zich enkele van de grootste zeilschepen die vaak de "Kathedralen van de Zee" worden genoemd. Als een van de hoofdsponsors maakte PSA | MPET | ATS van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe employer branding campagne te lanceren, opgebouwd rond zijn nieuwe zeer interactieve website die je meeneemt op een 360 graden reis door de haven van Antwerpen.

Tijdens de Tall Ships Races had PSA Belgium samen met haar joint venture partners MSC PSA European Terminal (MPET) en Antwerp Terminal Services (ATS) een informatiestand in de haven van Antwerpen. Deze iglo-vormige tent bevond zich in het midden van de activiteiten, voor het iconische Antwerpse maritieme museum "het MAS", ook wel bekend als het Museum aan de Stroom, en vlak bij de kades waar de schepen lagen aangemeerd.

Voorbijgangers konden praten met vertegenwoordigers van de drie organisaties en ook interactief met de touch screen televisies en tablet computers de nieuwe high tech website van PSA Belgium bezoeken (www.grootgrotergroots.be). De website kondigt niet alleen de 40 verschillende vacatures aan die momenteel beschikbaar zijn bij PSA Belgium, MPET en ATS, maar geeft ook informatie over waar de volgende rekruteringsevenementen zullen plaatsvinden. Bij een bezoek aan de website kunnen bezoekers ook kiezen voor een adembenemend 360-graden virtueel bezoek aan de haven van Antwerpen.

PSA Belgium Head of HR and Communications Ivan De Maere prees de nieuwe rekruteringstool en bijhorende campagne, en zei: "Tijdens de Tall Ships Races deed de nieuwe website veel meer dan mensen naar onze stand lokken en hen verleiden om rond te kijken. Het gaf onze vertegenwoordigers ook genoeg om over te praten. Het is veel gemakkelijker om uit te leggen wat PSA precies doet aan mensen die nieuw zijn in de haven wanneer je een schaalbare kaart van de haven voor je hebt. Deze online portal zal de komende jaren een uiterst nuttige employer branding en recruitment tool zijn, niet alleen voor mensen die een baan zoeken op hun computer, tablet of smartphone, maar ook tijdens recruitment events."

De organisatoren van de Tall Ships Races, de stad Antwerpen, het Havenbedrijf Antwerpen Brugge en Sail Training International (STI) hebben onlangs aangekondigd dat het evenement in 2026 en 2030 terugkomt naar Antwerpen.