PSA steunt de Aziatische olifant

CSR
De ‘Elephant Parade’ is een internationale organisatie die geld inzamelt om de Aziatische olifant, die met uitsterven bedreigd is, te redden. Dit gebeurt ondermeer door middel van openluchttentoonstellingen. Voor deze tentoonstellingen versieren kunstenaars en bekende inwoners van de stad of streek beelden van olifanten die dan een tweetal maanden in het straatbeeld worden opgesteld. Na deze tentoonstelling worden de beelden geveild. De opbrengst ervan gaat naar de organisatie.
 
Na de Elephant Parade in Singapore, adopteerde PSA een ‘kudde’ van 7 olifanten. Zij vonden een thuis op de PSA kantoren en terminals in Singapore. Deze beelden zorgden niet alleen voor een vrolijke noot in de kantoren, zij waren tevens de blijvende herinnering aan de benarde positie van de Aziatische olifant. Na de ‘Elephant Parade’ in Hasselt, besloot ook PSA Antwerp om drie parade olifanten aan te kopen. De kunstwerken kregen een plaats in het hoofdkantoor aan het Willemdok. 
 
Onze medewerkers kregen doorheen dit engagement ook de mogelijkheid om hun steentje bij te dragen. 18 Teams van minimaal 4 werknemers kleedden een kleine variant van de olifant aan, naar eigen creativiteit. Elk ontwerp toonde een duidelijke link met PSA en haar activiteiten. Het winnende team werd door een professionele jury gekozen en kreeg vervolgens de mogelijkheid om onder vakkundige begeleiding een grote olifant op dezelfde manier te beschilderen. Deze rasechte PSA olifant vervoegde zich bij zijn soortgenoten in de PSA Antwerp lobby.