PSA/MPET/ATS doneert laptops aan kwetsbare leerlingen

CSR

29 april 2020 | De Corona-crisis treft ons allen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Echter zijn er binnen onze samenleving groepen waarbij deze crisis nog harder aankomt, gezinnen die het niet zo breed hebben. 

Ook binnen PSA/MPET/ATS vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen en iets te organiseren voor deze minderheidsgroepen. Via de echtgenote van één van onze kraanmannen, kwamen we in contact met het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn). Het CAW lanceerde een warme oproep naar haar netwerk van ondernemers voor het doneren van tweedehands laptops die opgekuist worden, voorzien worden van basis software en gedoneerd worden aan kansarme gezinnen. Gezien de huidige crisis verloopt bijna alles digitaal, zo ook het opvolgen van schooltaken en enige vorm van sociaal contact. We staan er niet vaak bij stil maar er zijn nog heel wat gezinnen die niet over de luxe van een computer beschikken, wat hen in deze moeilijke tijden nog harder afsluit van de samenleving.

PSA/MPET/ATS kon op korte termijn 15 laptops schenken, zodat 15 kansarme gezinnen alvast van start kunnen gaan met digitaal thuisonderwijs. Wij wensen de kinderen, samen met hun leeftijdsgenootjes veel leerplezier!