Safety Week 2016 - 'Think Safe'

Veiligheid
Zoals elk jaar start PSA het jaar met een wereldwijd georganiseerde PSA Global Safety Week, waarbij medewerkers in alle PSA entiteiten wereldwijd even stil staan bij het belang van veiligheid. Ook bij PSA Antwerp kwamen opnieuw alle medewerkers samen om de gezamenlijke inzet voor veiligheid te versterken. Naast een videoboodschap van onze Groep CEO die getoond werd aan alle medewerkers, werd ook onze nieuwe 'Think Safe' campagne uitgerold om het belang van veiligheid op de werkvloer te benadrukken.
 
Om deze boodschap over te brengen huurden we een bekende acteur in (Jan Van Looveren, beter bekend als veiligheidsinstructeur "De Joeri"). De aankondiging van de Safety Week gebeurde vooraf, met op maat gemaakte kortfilmpjes van "De Joeri' die getoond werden op schermen verspreid over alle terminals.
 
Op het Safety Week evenement zelf verraste de acteur iedereen met zijn fysieke aanwezigheid om veiligheidsboodschap te verkondigen.
 
Verder werd een 'Think Safe' follow-up campagne uitgewerkt die onmiddellijk na de Safety Week geimplementeerd werd. Het nieuwe THINK SAFE logo werd aan de hand van posters, flyers en video animaties bekend gemaakt bij alle PSA medewerkers. Ook reality 3D stickers van ski's en snowboards werden op een aantal lockers gekleeft met de slagzin: "Al aan uw skivakantie aan het denken? Hou het veilig en blijf met je gedachten bij je werk."