Save a Seal - PSA GO GREEN

Green

22 maart 2018 | Elk jaar lanceert PSA de 'Go Green' actie, een globaal PSA initiatief gericht op de bewustmaking van de milieu problematiek. Gedurende twee weken worden alle PSA entiteiten en collega's wereldwijd aangemoedigd om bij te dragen aan de creatie van milieuvriendelijke werkomgevingen.

PSA Antwerp, PSA Zeebrugge, MPET en ATS creëerden een 'Go Green Expo container', waarin al onze milieu initiatieven tentoongesteld werden. De mobiele tentoonstelling reisde van MPET naar Europa Terminal en Noordzee Terminal, helemaal tot PSA Zeebrugge, zodat al onze werknemers een kijkje konden nemen. De container werd ook opengesteld voor het grote publiek tijdens de Vlaamse Havendag op 17 September 2017. Voor elke bezoeker werd 5€ opzijgezet om te doneren aan SeaLife, een organisatie die zeedieren in problemen redt, opvangt en beschermt.

Dankzij de succesvolle tentoonstelling konden we 4.650€ doneren aan SeaLife; genoeg om een zieke baby zeehond te redden, te laten herstellen en weer vrij te laten.

SOS Rescue Team

Er spoelen aan onze Belgische kust geregeld zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond en uitgeput. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten.

Margot

Met de opbrengst van onze ‘Go Green Actie’ kon SeaLife een gestrand zeehondenpupje redden. We doopten haar ‘Margot’. In het weekend van zaterdag 17 maart werd Margot, samen met andere soortgenootjes, terug vrijgelaten in de Noordzee.   

Good luck, Margot!!

 

 

Foto's