Tweede hypermoderne garage voor rollend materieel op MPET

21 januari 2019 | Vandaag opende ATS de deuren van een tweede gloednieuwe garage op MPET. De tweede garage werd gebouwd aan de Oostzijde van het Deurganckdok, aan kaai 1718, om het Rollend Materieel van dit deel van de MPET terminal te onderhouden. 
 
Met een hoogte van 26m en een lengte van 61m biedt deze werkplaats ruimte voor gelijktijdig onderhoud van 6 straddle carriers. De totale investering bedraagt zo’n 5,2 miljoen euro. De garage werd op 8 maanden tijd gebouwd en het project werd volledig in-house gecoördineerd. 
 
Eind 2018 werd op de westzijde van MPET, aan kaai 1742, al een eerste garage Rollend Materieel geopend die ruimte biedt voor gelijktijdig onderhoud van 24 straddle carriers. Net als deze, beschikt de ‘kleinere broer’ aan de oostzijde over state-of-the-art uitrusting zoals een gesofisticeerd verdeelsysteem voor olie, koelwater, perslucht en vet, en een stikstofgenerator voor het opblazen van de banden. De nieuwe garage beschikt eveneens over een rolbrug en twee magazijnliften voor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 
 
Maar ook naar het milieu gaat opnieuw ruim aandacht. Zo wordt ook hier groene elektriciteit afgenomen van een windmolenpark aan de Belgische kust, werd een eigen milieupark ingericht voor het sorteren en recycleren van afvalmaterialen en worden de hulpmiddelen zoals vork- en schaarliften geleidelijk overgeschakeld van dieselmotoren naar elektrische motoren. Daarnaast beschikt ook deze garage over een eigen waterzuiveringsinstallatie waar regenwater zal gerecupereerd worden om te gebruiken bij het afstomen van de Straddle Carriers in de wasstraat. 
 
ATS stelt zo’n 370 personeelsleden tewerk waarvan een 20-tal in deze garage aan de oostzijde van MPET aan de slag zullen gaan. Voor de afdelingen Rollend Materieel en Kraandienst is ATS nog op zoek naar een 10-tal nieuwe collega’s, zowel mekaniekers, hulp-mekaniekers en storingstechniekers. Meer info via https://www.psa-antwerp.be/nl/jobs
 
 

Foto's