Voka kiest voor Noordzee Terminal als locatie van Lerend Netwerk Energietransitie over waterstof

Green
Innovation

11 januari 2024 – Op 11 januari 2024 organiseerde Voka een evenement met waterstof als centraal thema op onze Noordzee Terminal. Het 'Lerend Netwerk Energietransitie' bood een diepgaande verkenning van de mogelijkheden van waterstof, waarbij onze Noordzee Terminal met de dual fuel straddle carrier als tastbaar bewijs diende voor de veelbelovende toekomst van deze duurzame energiedrager.

Professionals kwamen samen tijdens het Lerend Netwerk om praktijkervaringen uit te wisselen, en deelnemers kregen de kans om een rondleiding op de Noordzee Terminal te volgen. Philippe Vande Velde, Facility Engineer bij PSA, deelde zijn tevredenheid over het evenement: "Het Lerend Netwerk verkende niet alleen de huidige en toekomstige mogelijkheden van waterstof, gepresenteerd door Waterstofnet. Het was bovendien een kans om ons bedrijf in de schijnwerpers te zetten.”

Vorig jaar zorgde Antwerp Terminal Services (ATS), een joint venture tussen MSC PSA European Terminal (MPET) en PSA Antwerp, voor een wereldprimeur. Tijdens een huldiging in de Antwerpse haven lanceerde het bedrijf voor het eerst een ‘H² dual fuel’ straddle carrier. Het voertuig wordt aangedreven door een mengeling van waterstof en diesel, gebruikmakend van H² dual fuel spitstechnologie ontwikkeld door het cleantech bedrijf CMB.TECH en met de ondersteuning van ATS geïntegreerd in een bestaande straddle carrier.

Het evenement benadrukte niet alleen de vooruitgang in waterstoftechnologie, maar onderstreepte ook de toewijding van PSA aan duurzaamheid en innovatie in de energietransitie.