MPET TIJDENS WEEKDAGEN DE KLOK ROND GEOPEND

20 maart 2017 | Vanaf 20 maart 2017 werden de openingsuren van de landzijde operaties van MPET tijdens weekdagen uitgebreid. De terminal is nu non-stop geopend van maandagmorgen 5.30 uur tot zaterdagmorgen 5.30 uur, waardoor de aan- en afvoer van containers per truck tijdens weekdagen de klok rond kan gebeuren. MPET wil op deze manier de truckflow optimaliseren en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontlasting van het Antwerpse en Wase wegennet tijdens de piekuren.
 
Met deze verruiming van de behandelingsuren wil MPET de capaciteit optimaliseren en de volumes meer spreiden. MPET behandelt zo’n 2.600 trucks per dag. Een analyse wijst uit dat de behandelingstijd begint op te lopen vanaf 11.00 uur, met een absolute piektijd om 17.00 uur. Na 19.00 uur neemt het aantal trucks aanzienlijk af, waardoor ook de wachttijd aan de gates vermindert. Zich later op de dag aanmelden biedt dus een tijdswinst. Door de aan- en aflevering ook ’s nachts mogelijk te maken, worden deze daluren verder uitgebreid.
 
Ook Medrepair (S11) zal vanaf 1 april 2017 de openingsuren verruimen. Aangezien de douane en customs desk tijdens de nacht voorlopig niet aanwezig zullen zijn, is het van groot belang dat de nodige administratieve regelingen voor de containers, zoals de vooraanmelding en de vrijstelling, op voorhand in orde gebracht worden.