Nieuwe spoorverbinding MPET / Q1742 - Venlo - Duisburg

20 oktober 2017 | Vanaf midden oktober is MPET / Q1742 rechtstreeks verbonden met Venlo en Duisburg per spoor. Tijdens de opstartfase wordt MPET / Q1742 één keer per week aangedaan, met aankomst elke dinsdag in Antwerpen.
 
"Voor Venlo, Logistieke Hotspot Nr. 1 van Nederland, is de haven van Antwerpen een strategische partner. Dit spoorproduct werd geüpgraded en biedt nu een directe verbinding met de grootste containerterminal in Europa, een mijlpaal voor onze regio", zegt Hans Cabooter.  Stap voor stap, wint de haven van Antwerpen marktaandeel in deze regio, die van oudsher alleen intermodaal verbonden was met de haven van Rotterdam. De haven van Antwerpen is op weg om een synchromodaal alternatief voor Venlo en haar logistieke bedrijven te worden, hetzij via het spoor of via binnenvaart.
 
Voortaan verbindt deze nieuwe spoorverbinding ook MPET / Q1742 met Duisburg. De haven van Duisburg is de grootste binnenhaven ter wereld en als zodanig kon een rechtstreekse spoorverbinding met de grootste containerhaven in Europa kon niet achterwege blijven. Vanuit Duisburg is een indrukwekkend pan-Europees netwerk van spoorverbindingen ‘herkomst / bestemming’ beschikbaar. 
  • voor vragen / boekingen vanuit Duisburg: dispo_dpa [at] Duisport.de
  • voor vragen / boekingen voor Venlo: Cabooter Group, Jeroen Cabooter -j.cabooter [at] cabootergroup.com ( ) of via online quote