PSA Antwerp, MPET en DP World planten samen een nieuw bos

Green
25 november 2019 - De grootste terminaloperatoren in de haven van Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor het milieu. Op zondag 24 november werd het startschot gegeven voor een gezamenlijke boomplanting, waarbij 1.250m² aan nieuw stadsrandbos werd aangeplant in de Edegemse Beekvallei. De bomen werden geplant in samenwerking met Natuurpunt, maar ook de eigen medewerkers van PSA, MPET en DP World kregen de mogelijkheid om, samen met hun gezinsleden, een handje te komen helpen.
 
Go Green initiatief
 
Deze actie kadert in het wereldwijde ‘Go Green’-initiatief; een campagne gestart in 2015, waarbij de grootste spelers in de havenindustrie vertegenwoordigd zijn; DP World, PSA International, Hutchison Port Group, Port of Rotterdam Authority & Shanghai International Port Group. Overal ter wereld, waaronder ook in Antwerpen, worden gezamenlijke initiatieven opgezet met één doel: awareness creëren binnen de goederenbehandeling om de sector te vergroenen.
 
Ook als grootste terminaloperatoren in de haven van Antwerpen zetten we samen met DP World Antwerp ieder jaar samen onze schouders onder dit globale initiatief. Als grote spelers vinden we het onze plicht om blijvend aandacht en middelen te besteden aan het verminderen van de emissies, het stimuleren van recyclage en het reduceren van de afvalberg.
 
Actie 2019: Natuurpunt ‘Bos voor iedereen’
 
Binnen de Go Green actie 2019, kozen we ervoor om in zee te gaan met Natuurpunt. Met de campagne ‘Bos voor Iedereen’ investeert Natuurpunt in nieuwe, toegankelijke bossen in Vlaanderen. Onze regio is met 11% de dunst beboste regio binnen Europa. Nochtans spelen bossen een belangrijke rol op vlak van luchtkwaliteit, hernieuwbare energie, temperatuurregeling en recreatie. Genoeg redenen voor Natuurpunt om extra gronden aan te kopen en deze te bebossen samen met overheden, middenveld, gezinnen en bedrijven.
 
We engageren ons dit jaar om 1.250m² aan te planten in de Edegemse Beekvallei, aan de zuidrand van Antwerpen. Omgerekend gaat het om 416 bomen. In totaal werd een klimaatbos van meer dan zes hectare aangelegd.
 
Klik hier om al onze andere groene initiatieven te ontdekken.