PSA helden steunen jonge helden

CSR

Charity Week 

5 juli 2017 | Begin juni hebben de medewerkers van PSA Antwerp, MPET en ATS acties op poten gezet om geld in te zamelen voor het goede doel. In de potten roeren, verkoeling bieden met ijsjes, zelfs een stukje van hun loon afstaan: geen moeite was hen te veel tijdens 'Charity Week'. Mét succes, want in totaal bracht dat 2.555 euro in het laatje voor OCMW Jongerenwerking. De firma verdubbelde dat bedrag. Goed voor 5.000 euro aan nieuwe fietsen en computers voor jongeren die maar moeilijk hun weg vinden in de maatschappij.  
 
Handen uit de mouwen, bijdragen uit de zakken
Wokgerechten vlogen de deur uit in de lobby van het hoofdkantoor van PSA Antwerp: 272 euro rolde binnen. En het warme weer deed menig medewerker smelten voor frisse lekkernijen: een ijsjesverkoop klopte af op 538 euro. Er was ook echte ‘noothulp’. Want onder het motto ‘Go Nuts for Charity’ brachten zakjes noten 340 euro op. 
 
Hapje loon voor het goede doel 
Heel wat medewerkers doneerden ook geld via de actie ‘Draag je centje bij’. Ze kregen eenmalig en vrijblijvend de optie om een deeltje (1, 5, 10 of 20 euro) van hun loon af te staan voor het goede doel. De gulle giften telden op tot 1.405 euro. PSA Antwerp, MPET en ATS konden als werkgever niet achterblijven natuurlijk en verdubbelden ook dit ingezamelde bedrag.
 
Jonge helden bij OCMW Jongerenwerking
De totale som van 5.000 euro wordt verzilverd in nieuwe fietsen en computers voor OCMW Jongerenwerking. Een gemotiveerd heldenteam dat kwetsbare jongeren helpt om bij te blijven in het peloton van leeftijdsgenoten, hen ondersteunt in hun tocht naar zelfstandigheid en hen op weg helpt om zelf de held te worden van hun eigen leven.
 
Sociale verantwoordelijkheid
PSA, MPET en ATS zetten zich al jaren in voor lokale gemeenschappen. We willen als firma niet alleen de economische functie dragen, maar ook de sociale rol binnen onze maatschappij. Tal van projecten en organisaties liggen ons nauw aan het hart. Sinds 2017 hebben we gekozen om echt het verschil te maken via één gemeenschappelijk sociaal doel: het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.